Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia își completează flota de MiG-29 din donații din Belarus și Rusia. Două aeronave au ajuns la Belgrad
20 apr, 10:24
Două avioane de tip MiG-29, donate Serbiei de către Belarus, au fost livrate, pe 17 aprilie, cu un o aeronavă de transport An-124. MiG-urile fac parte dintr-o donație de patru MiG-29 (varianta 9-13) către Serbia.

Pe 25 februarie 2019, cele patru MiG-29 au fost predate oficial ministrului apărării din Serbia, Aleksandar Vulin, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Baza Aeriană Baranovichi din Belarus. Avioanele au rămas însă în Belarus unde au fost modernizate. Primele două au ajuns acum la sârbi.

2. -imagine fara descriere- (serbia_af_mig-29_delivery_41763400.jpg)

Cel mai probabil, MiG-29-urile au fost modernizate la același standard cu aeronavele MiG-29-urile aflate în serviciul Forțelor Aeriene Sârbe transmite revista Scramble Magazine. Durata de viață a aeronavei a fost extinsă la 4.000 de ore de zbor. Primul MiG-29 modernizat a executat primul zbor în ultimul trimestru al anului 2020.

Serbia avea deja zece MiG-29 în dotare, după ce în octombrie 2017 Federația Rusă a donat Belgradului șase MiG-29. Aeronavele au fost supuse ulterior unui proces de mentenanță dirijat de ruși.

G Ad:

În octombrie 2020, ministerul sârb al apărării a declarat că a început ultima fază, Faza III a modernizării celor zece MiG-29 de către specialiștii ruși ai RSK MiG. Această modernizare cuprinde retehnologizarea radarelor existente, precum și îmbunătățirea sistemelor de luptă electronică, recunoaștere radio-tehnică și achiziționarea de arme aer-aer și aer-sol. Toate lucrările sunt efectuate la baza aeriană Batajnica.

„Putem spune oficial că acum avem 14 avioane MiG-29, un număr pe care nu îl puteam visa în 2012, când președintele Vucic a devenit ministru al Apărării. Donația este o dovadă a cât de importante sunt relațiile personale ale președintelui Vucic cu președintele Lukașenko (n.r. - președintele Beralurului)”, declara pe 25 februarie 2019, ministrul sârb al apărării Aleksandar Vulin, în cadrul ceremoniei din Belarus.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro