Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite au trimis în România militari şi avioane F-16C, pentru descurajarea Rusiei (Video)
10 mai 2019 / 18:58
Statele Unite ale Americii au trimis  suplimentar în România mai mul ți militari şi avioane F-16C Fighting Falcon, pentru consolidarea apărării în zona estică a NATO şi descurajarea unei posibile agresiuni ruse, potrivit publicației militare Stars & Stripes, care citează mai mulţi oficiali militari.

Peste 250 de militari şi 12 avioane multirol F-16C Fighting Falcon, aparţinând celei de-a 457-a escadrilă de la Baza aeriană Fort Worth (Texas), au ajuns în România pe 8 mai 2019, la Baza 71 de la Câmpia Turzii, pentru a consolida apărarea aeriană şi pentru a descuraja o posibilă agresiune rusă, informează publicaţia Stars and Stripes.

,,Avem vecinul «prietenos» de la est, care uneori exercită presiuni mari, nu doar asupra ţării noastre, ci şi asupra întregului Flanc estic al NATO. Prezenţa Forţelor Aeriene americane în România garantează că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat, astfel că se vor gândi de două ori înainte de a veni aici. Sigur că avem şi avioanele noastre, dar a avea 12 avioane de vânătoare în baza noastră ne ajută mult", a preciat maiorul român Cosmin Tănase, citat de Stars and Stripes.

Trupele americane şi avioanele vor rămâne trei luni în România, în cadrul Operaţiunii "Determinare Atlantică", misiunea SUA care are scopul oferirii de asigurări aliaţilor din Europa prin poziţionarea de capabilităţi militare în zona estică a NATO ca reacţie la atitudinea incisivă a Rusiei.

,,Cred că prezenţa noastră în regiune şi determinarea noastră de a colabora cu aliaţi precum România va descuraja orice agresiune", a precizat a declarat Lt. Col. Josh Padgett, comandantul escadrilei americane. ,,Securitatea Europei are o importanţă foarte mare pentru securitatea Statelor Unite, iar misiunile de acest fel contribuie la consolidarea poziţiei Europei şi a alianţei NATO", a spus locotenent-colonelul american.

Ştiri Recomandate

F-16, România. Sursă: MApN
BREAKING NEWS
Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional