Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Stratfor: Sistemul rusesc anti-rachetă S-400 are câteva vulnerabilități
17 iul 2019 / 19:17
Sistemul rusesc de rachete sol-aer S-400 numit „Triumf“, nu este cel mai bun, dar este unul dintre cele mai eficiente sisteme de apărare aeriană dintre cele existente. În același timp, din c â te se pare, are un punct slab - sistemul de apărare aeriană este vulnerabil la un atac inamic masiv. La aceast ă concluzie au ajuns analiștii think thank-ului american Stratfor.

În sistemele rusești S-400 „Triumph”, componente ale cărora Rusia le furnizează în prezent Turciei, experții militari au descoperit vulnerabilități serioase. După cum reiese din raportul analiștilor companiei americane de informații și analiză privată Stratfor, punctele slabe ale sistemului îl reprezintă chiar rachetele sol-aer, care fac parte din sistemul S-400 și sunt proiectate să distrugă diferite ținte aeriene, potrivit paginaderusia.

S-400 nu a fost niciodată proiectat să funcționeze ca sistem autonom și este eficient doar ca parte a unui sistem larg și integrat de apărare aeriană, spun experții militari.

Sistemul rusesc S-400 numit „Triumf" este destinat apărării cu rachete de raza medie şi lungă împotriva oricărei amenințări aeriene, inclusiv bombardiere strategice, rachete balistice și de croazieră.

Eficacitatea acestui tip de sistem variază în funcție de adversarul cu care se confruntă. S-400 poate fi o amenințare la adresa unei invazii la scară mică, dar inutil în caz de război general. Un batalion S-400 conține opt lansatoare de rachete, de obicei câte patru rachete fiecare – un astfel de "set" de rachete poate afecta serios un atac limitat.

Dar dacă batalionul S-400 operează izolat sau nu este susținut de alte mijloace de apărare aeriană, el nu va face față unui atac decisiv. De asemenea, S-400 sunt vulnerabile la atacurile cu rachete. Un atac masiv cu rachete reprezintă un pericol grav pentru acest sistem de apărare aeriană.

În plus, raportul Stratfor arată că raza de acțiune declarată a rachetelor S-400 este de 400 kilometri, dar condițiile geografice ale Turciei, cum ar fi relieful montan, pot reduce eficacitatea capabilităților radar ale acestor arme. De aceea, subliniază Stratfor, în zona de munte S-400 poate fi utilizat doar pentru ținte la distanţa de doar câteva zeci de km.

În cele din urmă, experții militari subliniază că eficacitatea utilizării celui mai nou sistem de apărare antiaeriană rusească depinde de țara care îl va folosi și de competențele operatorilor militari.

Turcia a devenit a treia țară (după Belarus și China) căreia Moscova a livrat sistemul S-400.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Siria: Atac cu maşină-capcană asupra unui convoi militar ruso-turc (Video)
USS Bonhomme Richard arde în continuare. Experții militari se tem că nava amfibie de asalt nu va mai putea fi salvată (Video)
Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
China susţine că va sancţiona Lockheed Martin pentru vânzări de arme către Taiwan
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Pompeo și Lavrov au abordat controversatul subiect al primelor plătite de ruși pentru uciderea soldaților US Army
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Încă o promoție la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro