Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Su-47, apariție surprinzătoare în Rusia - VIDEO
30 aug 2019 / 10:42
Unul dintre cele mai neobișnuite și interesante avioane de vânătoare, Su-47, și-a făcut o apariție surpriză în timpul expoziției MAKS-2019 care a avut loc în Rusia, în apropiere de Moscova.

Avionul Su-47 Berkut a putut fi văzut pe pista aeroportului Zhukovsky, acesta fiind remorcat. 

Su-47 a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 și a făcut parte din proiectul URSS-ului pentru aeronave de generația a cincea. Avionul a surprins prin desingnul neobișnuit, în special prin aripile cu săgeată inversă. Căderea Uniunii Sovietice și criza financiară acută în care Rusia s-a scufundat nu a mai permis finanțarea dezvoltării Su-47 în perioada respectivă, potrivit celor de la The Aviationist.

Această dispunere neobișnuită a aripilor a fost cercetată atât de SUA, cât și de Uniunea Sovietică, respectiv mai apoi Rusia. Deși o asemenea poziționare a aripilor crește mult manevrabilitatea la viteze mici, americanii spun că un astfel de design face ca aeronava să fie instabilă din punct de vedere aerodinamic. Cel mai probabil la această concluzie au ajuns și rușii, întrucât noul Su-57, dezvoltat după Su-47, pastrează aspectul tradițional al aripilor.

VIDEO - Su-47, la MAKS-2019, în Rusia:

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A