Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA accelerează programul hipersonic. După eșecul din aprilie racheta hipersonică cu lansare din aer AGM-183A va fi din nou testată
07 iul, 19:59
Potrivit informațiilor publicate de agenția rusă Interfax, Forțele Aeriene americane ar putea efectua sâmbătă o nouă lansare test cu racheta hipersonică AGM-183A, în zona de est a Oceanului Pacific. Informația a fost obținută de sursă în mod indirect, prin interpretarea avertizărilor  internaționale privind raioanele navigabile și zonele aeriene în care sunt planificate activități militare.

Astfel, sursa rusă a identificat că Forțele Aeriene americane au segregat trei raioane aero-navale distincte, iar potrivit coordonatelor transmise, lansarea este planificat să se execute din raionul de testare Point Mugu, de lângă California. Distanța dintre primul și ultimul raion este de aproximativ 1.600 km.

Conform datelor de proiectare, racheta hipersonică AGM-183A, creată în cadrul programului Air-launched Rapid Response Weapon (armament de răspuns rapid cu lansare din aer -  ARRW), are o rază de acțiune de 1.600 km.

Primul test de zbor al prototipului rachetei hipersonice AGM-183A ARRW a fost efectuat pe 5 aprilie, însă a fost declarat nereușit de către Air Forces.

Din cauza unor probleme tehnice, nu a reușit secvența de lansare a rachetei, iar aceasta nu s-a desprins de bombardierul strategic B-52H Stratofortress. Activitatea a avut loc, de asemenea, în raionul de testare Point Mugu.

G Ad:

Scopul testului a fost să testeze capacitatea acceleratorului de a atinge viteza dorită prin proiectare, fiabilitatea separării sale de focosul cu deplasare hipersonică, controlul zborului și siguranța lansării  rachetei după ce s-a desprins de bombardier. 

Forțele Aeriene americane intenționează să primească primele 12 rachete hipersonice cu lansare din aer în următorul an fiscal, de aceea sunt preocupate ca sistemul să treacă primul test aerian. Pentru achiziționarea de armament, în bugetul de apărare pentru 2022 (începând cu 1 octombrie), vor fi alocați 161 miliarde de dolari.

Racheta hipersonică AGM-183A are o viteză cuprinsă între 6.5 și 8 Mach. Rachetele de acest tip sunt prevăzute în special pentru echiparea bombardierelor strategice B-52H, fiecare dintre acestea putând transporta patru AGM-183A.

Racheta este dezvoltată de Lockheed Martin în baza unui contract cu Pentagonul în valoare de 480 milioane de dolari și ar putea fi operațională din 2022.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro