Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au publicat imagini cu parașutiștii americani care au participat la misiuni de desant aerian în România (VIDEO)
20 mai, 19:45
Departamentul Apărării al Statelor Unite a publicat pe contul de Twitter un filmuleț cu soldații americani care au participat la exercițiul de parașutare din România. 
Sursă foto: 82nd Airborne Division

La exercițiu au participat mai multe state, iar aliații au simulat o operațiune de desant aerian într-un teritoriu ostil. În filmulețul publicat de Pentagon, care are aproximativ un minut, se poate observa că au fost parașutate inclusiv vehicule militare.

 

G Ad:

Amintim că, potrivit MApN, pe timpul exercițiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care s-a desfășurat în perioada 1 – 15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) a executa trei operații aeropurtate multinaționale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacție, interoperabilitatea și determinarea de a sprijini Alianța Nord-Atlantică.

În acest context, aproximativ 7.000 de parașutiști militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA și Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum și din alte nouă state, au executat operații de tip Joint Forcible Entry în Estonia, Lituania și România.

Divizia americană a condus aceste operații prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, a fost reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care a executa, în data de 10 mai, în Boboc, operații Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaționale. Din organica brigăzii au făcut parte și o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
S-a încheiat exercițiul aerian “Thracian Star 2021” din Bulgaria la care au luat parte și avioanele F-16 românești
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro