Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA contrazic Coreea de Nord: Lansarea rachetei balistice, de pe o platformă nu de pe un submarin
03 oct 2019 / 22:16
Pentagonul a dezminţit joi că racheta balistică testată miercuri de Coreea de Nord ar fi fost lansată de pe un submarin, aşa cum afirmă Phenianul, evocând mai degrabă o platformă marină, informează France Presse.

"Este vorba de o rachetă balistică cu rază scurtă sau medie de acţiune", a declarat colonelul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Statului Major american, în cursul unei întâlniri cu presa.

"Noi nu avem niciun indiciu că acest tir ar fi fost efectuat de pe un submarin. A fost mai degrabă o platformă marină", a adăugat el.

Ministrul american al apărării, Mark Esper, a discutat joi telefonic cu omologul său japonez Taro Kono despre acest nou tir cu rachetă nord-coreeană, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, în cursul aceleiaşi întâlniri cu presa.

"Ei au căzut de acord că testele Coreei de Nord sunt inutil provocatoare, că ele nu pregătesc terenul diplomaţiei şi că Coreea Nord ar trebui să înceteze să le efectueze", a mai spus el.

 

Coreea de Nord spune că a lansat racheta de pe un submarinCoreea de Nord a afirmat joi că ar fi lansat în ajun o rachetă balistică de pe un submarin, "într-o nouă etapă" a programelor sale de înarmare, în timp ce ea trebuie să-şi reia convorbirile cu Washingtonul despre programul nuclear.

"Noul tip de rachetă balistică a fost tras în sens vertical" miercuri în apele din largul Golfului Wonsan, a indicat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, identificând proiectilul drept un Pukguksong-3.

Fotografii publicate de ziarul oficial Rodong Sinmun arată o rachetă în negru şi alb care ţâşneşte din apă şi pare propulsată spre cer.

Dar clişeele lasă de asemenea să apară un mic remorcher în apropiere de rachetă, ceea ce pare să indică că testul a fost efectuat mai degrabă de pe o barjă semisubmersibilă decât de pe un submarin real.

Potrivit unui responsabil al Pentagonului, care a preferat anonimatul, Phenianul nu dispune de submarine capabile să lanseze acest tip de rachetă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro