Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA contrazic Iranul: Avionul american F-15 nu a pus în pericol aeronava de pasageri iraniană în timpul interceptării
24 iul, 17:48
US Army a reacționat după ce Iranul a acuzat Washingtonul că un F-15 s-a apropiat periculos de mult de un avion de linie iranian în spațiul aerian al Siriei.

Avionul iranian, aparţinând companiei Mahan Air, se îndrepta de la Teheran spre Beirut, unde a aterizat în siguranţă. Iranienii acuză că aeronava americană a efectuat manevre periculoase iar mai mulți pasageri din avionul de linie iranian au fost răniți.

Inițial, presa din Iran a relatat că un singur avion israelian s-a apropiat de aeronava iraniană, dar ulterior, citând pilotul iranian, s-a precizat că a fost vorba de două avioane care s-au identificat ca fiind americane. În înregistrarea video postată de agenţia de presă se poate vedea prin hublou un singur avion şi se pot auzi comentariile unui pasager care avea sânge pe faţă.

 

SUA contrazic Iranul. Avionul F-15 nu a pus în pericol aeronava de linie

 

Comandamentul Central american (CENTCOM) a precizat într-o informare de presă că a fost vorba de un singur avion F-15 care s-a apropiat de aeronava de linie pentru a efectua o inspecție vizuală.

Americanii au transmis că aeronava F-15 s-a apropiat de avionul de linie pentru a efectua o verificare. Aeronava militară a SUA se afla într-o misiune aeriană de rutină în apropierea bazei militare americane al-Tansf din sudul Siriei. CENTCOM subliniază că avionul F-15 s-a apropiat la aproximativ 1.000 de metri de aeronava de linie, fără să o pună în pericol, iar după ce pilotul avionului de vânătoare a indentificat aeronava în cauză ca fiind un avion de linie al Mahan Air, avionul militar american s-a îndepărtat. „Interceptarea a fost profesionistă și s-a realizat în conformitate cu standardele internaționale”, conchide Comandamentul Central american.

Amintim că Israelul şi SUA acuză de mult timp compania Mahan Air că transferă arme destinate gherilelor din Siria, care au legături cu Iranul, dar şi din alte părţi.

În 2011, SUA au impus sancţiuni companiei Mahan Air, acuzând-o că a oferit sprijin financiar şi de altă natură Gărzilor Revoluţionare din Iran, ceea ce a determinat creşterea tensiunile dintre cele două ţări.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Avioanele de luptă americane vor fi dotate cu arme laser în următorii ani (Video)
Avioanele Chinei, din nou în spațiul aerian al Taiwanului. Presa chineză spune că e o repetiție pentru ocuparea insulei
Donald Trump a acuzat Rusia că a furat tehnologia rachetei hipersonice din SUA
Militarii britanici au deschis exercițiul “Efort comun 2020” din Ucraina
Poliția de Frontieră Română va fi dotată cu autospeciale de supraveghere cu termoviziune
Ambasadorul grec, convocat de Turcia după ce un ziar elen l-a jignit în limba turcă pe Erdogan
Cehia a dat undă verde avionului de antrenament L-39NG construit la standarde NATO și UE
Ambasadorul SUA Zuckerman: România este vârful de lance, primul partener din zona Mării Negre care găzduiește Patriot
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro