Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sukhoi anunță că drona rusă Okhotnik va putea îndeplini misiuni fără intervenția operatorului
04 oct, 08:55
În cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda, constructorul principal al companiei Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane din cadrul Rostec), Serghei Bibikov, a declarat, pe 03.10.2021, că sistemul de conducere al dronei de atac S-70 Okhotnik este capabil să asigure revenirea acesteia pe aerodromul de dislocare, chiar și în cazul pierderii comunicațiilor cu operatorul.

„Sistemul de conducere al dronei asigură activitatea autonomă a aparatului de zbor fără pilot, cel puțin pentru întoarcerea în siguranță a acesteia în punctul de dislocare. Acesta poate să îndeplinească integral funcția de operator, în cazul pierderii comunicațiilor”, a menționat Bibikov.

Potrivit precizărilor sale, diferența dintre acesta și sistemele similare pentru avioanele pilotate constă în faptul că este mult mai intelectualizat. “Cu ajutorul acestuia, drona Okhotnik se transformă într-un aparat care funcționează fără intervenția operatorului. El știe ce viteză ar trebui să aibă drona, pe care o controlează în mod automat, și în acest fel funcțiile sale sunt îndeplinite fără probleme”, a subliniat Bibikov. 

Anterior, o sursă a agenției de presă Tass a informat că, datorită inteligenței artificiale, drona Okhotnik poate îndeplini în mod independent misiuni de luptă. Trecută într-un mod de operare complet autonom, aceasta va putea căuta anumite tipuri de ținte, va informa despre ele și le va distruge.

Partea rusă a anunțat că noua dronă de atac a fost deja testată cu succes în condiții reale de luptă în Siria.

G Ad:

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro