Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taiwanul neagă faptul că avioanele Chinei au încercuit două avioane de vânătoare taiwaneze
22 sep 2020 / 10:39
Pe internet circulă de câteva zile informații potrivit cărora, mai multe avioane militare ar fi încercuit provocator două aeronave de vânătoare ale Taiwanului.
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Ca urmare a acestor zvonuri, Forțele Aeriene Taiwaneze au negat informația. Potrivit mai multor surse media și rețele de socializare, șase avioane militare ale Chinei ar fi încercuit două avioane de vânătoare ale Taiwanului în timpul provocărilor repetate ale Beijingului, precizează Taiwan News. Comandamentul Forțelor Aeriene din Taiwan a negat acest lucru, precizând că e vorba de pure speculații, cu toate că Taipeiul a detectat și monitorizat aeronave militare ale Chinei ce zburau spre insulă.

Amintim că Ministerul apărării de la Taipei a comunicat sâmbătă că au trecut linia de demarcaţie din Strâmtoarea Taiwanului cel puţin 19 avioane de vânătoare şi bombardiere chineze, inclusiv o aeronavă antisubmarin. A fost al doilea incident de acest gen, după ce cu o zi în urmă două bombardiere chineze H-6, opt avioane J-16, patru J-10 şi patru J-11 au violat din nou spațiul aerian al Taiwanului. 

Totul s-a petrecut în contextul în care pe insulă a ajuns subsecretarul de stat american Keith Krach, oficialul cu rangul cel mai înalt de la Washington care a ajuns în Taiwan în ultimele decenii.

Pe de altă parte, Taiwanul a anunțat ieri că forţele sale armate au dreptul la autoapărare şi la contraatac în contextul de 'hărţuirilor şi ameninţărilor' care s-au intensificat în ultimul timp.

G Ad:

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro