Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Taiwanul neagă faptul că avioanele Chinei au încercuit două avioane de vânătoare taiwaneze
22 sep, 10:39
Pe internet circulă de câteva zile informații potrivit cărora, mai multe avioane militare ar fi încercuit provocator două aeronave de vânătoare ale Taiwanului.
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Ca urmare a acestor zvonuri, Forțele Aeriene Taiwaneze au negat informația. Potrivit mai multor surse media și rețele de socializare, șase avioane militare ale Chinei ar fi încercuit două avioane de vânătoare ale Taiwanului în timpul provocărilor repetate ale Beijingului, precizează Taiwan News. Comandamentul Forțelor Aeriene din Taiwan a negat acest lucru, precizând că e vorba de pure speculații, cu toate că Taipeiul a detectat și monitorizat aeronave militare ale Chinei ce zburau spre insulă.

Amintim că Ministerul apărării de la Taipei a comunicat sâmbătă că au trecut linia de demarcaţie din Strâmtoarea Taiwanului cel puţin 19 avioane de vânătoare şi bombardiere chineze, inclusiv o aeronavă antisubmarin. A fost al doilea incident de acest gen, după ce cu o zi în urmă două bombardiere chineze H-6, opt avioane J-16, patru J-10 şi patru J-11 au violat din nou spațiul aerian al Taiwanului. 

Totul s-a petrecut în contextul în care pe insulă a ajuns subsecretarul de stat american Keith Krach, oficialul cu rangul cel mai înalt de la Washington care a ajuns în Taiwan în ultimele decenii.

Pe de altă parte, Taiwanul a anunțat ieri că forţele sale armate au dreptul la autoapărare şi la contraatac în contextul de 'hărţuirilor şi ameninţărilor' care s-au intensificat în ultimul timp.

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro