Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tempest ar putea zbura în „Țara Soarelui Răsare”. Intrarea Japoniei în programul european al avionului de generația a VI-a pune cruce pe F-X?
30 sep, 15:48
Este oficial faptul că Japonia poartă discuții cu privire la programul Tempest - dezvoltarea unui avion de generația a VI-a, sub egida Marii Britanii. Nu sunt încă cunoscute date cu privire la posibila participare a Japoniei la Tempest, însă acest lucru a dat naștere la zvonuri cu privire soarta programului japonez F-X, cunoscut și sub denumirea de F-3, prin care „Țara Soarelui Răsare” urmărește dezvoltarea propriei capacități de generație a VI-a.
Concept Tempest. Sursă foto: BAE Systems

Tempest va fi dezvoltat de giganții BAE Systems, Leonardo UK, MBDA UK și Rolls-Royce, sub egida Londrei. 

În cadrul programului ”Tempest” vor fi inițiate tehnologii de ultimă generație, inclusiv cele asistate de inteligență artificială, învățare automată și sisteme autonome pentru a îndeplini cerințele de capabilitate  ale conflictelor viitoare și pentru a fi operațional la mijlocul anilor 2030.

Totodată, la finalul anului trecut, Suedia și Italia au semnat și ele alături de Marea Britanie un Memorandum de Înțelegere cu privire la participarea la Tempest.

Proiectul decurge conform planului și, așa cum a scris și DefenseRomania în vara acestui an, Ministerul Apărării de la Londra a atribuit un contract în valoare de aproximativ 250 milioane lire sterline, pentru proiectarea și dezvoltarea avionului de luptă.

G Ad:

În paralel, Franța, Germania și Spania vor dezvolta un alt avion de luptă de generația a șasea – FCAS (Future Combat Air System - Sistemul de Luptă Aeriană a Viitorului).

 

Japonia ar putea lua și ea parte la programul Tempest - viitorul avion de generația a VI-a

 

2. -imagine fara descriere- (tempest_56801500.jpg)

Concept Tempest, viitoarea aeronavă de generația a VI-a

Revenind la Tempest, BAE Systems a anunțat că vor fi semnate contracte cu partenerii din Italia și Suedia până la finalul acestui an și, scrie Reuters, discuții se poartă și cu Japonia cu privire la aderarea la acest proiect ambițios.

Michael Christie, director al BAE în programul FCAS, dezvoltat de Franța, Germania și Spania în paralel cu Tempest, a precizat că discuțiile cu Japonia pentru intrarea în programul Tempest au variat de la partener în program, până la doar o colaborare tehnologică. 

 

Japonia e implicată deja într-un program pentru dezvoltarea propriului avion de generația a VI-a - F-X

 

Amintim că japonezii și-au propus ca primul avion dezvoltat de ei de generația a VI-a să intre în dotarea Forțelor Aeriene Japoneze undeva în jurul anului 2030. Aeronavele vor înlocui avioanele Mitsubishi F-2, derivate din F-16 Fighting Falcon și fabricate de Mitsubishi Heavy Industries (HMI) și Lockheed Martin.

Programul este estimat la 40 de miliarde de dolari pentru 100 de avioane.

La finalul anului trecut publicația noastră anunțase că Lockheed Martin a fost selectată în calitate de partener principal al Mitsubishi Heavy Industries în cadrul programul japonez pentru avionul de generaţia a VI-a.

Rămâne de văzut care va fi implicarea Japoniei în programul Tempest, dar și cum va evolua programul F-X.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro