Rusia ar putea intensifica utilizarea unor metode neconvenționale de sabotaj și intimidare împotriva infrastructurii critice și a aliaților NATO, pe fondul conflictului din Ucraina și al tensiunilor geopolitice cu Occidentul.
Rusia ar putea intensifica utilizarea unor metode neconvenționale de sabotaj și intimidare împotriva infrastructurii critice și a aliaților NATO, pe fondul conflictului din Ucraina și al tensiunilor geopolitice cu Occidentul.
Președintele rus Vladimir Putin testează „liniile roșii” ale Occidentului, i-a avertizat șeful serviciilor de informații civile, Bruno Kahl, pe parlamentarii germani, în cursul audierii de luni a comisiei parlamentare de supraveghere a Bundestagului.
Britanicii sunt preocupați și de amenințarea tot mai mare a Al-Qaida, care încearcă să profite de conflictul din Orientul Mijlociu.
Rusia va elimina mișcarea talibană de pe lista organizațiilor teroriste. Decizia a fost deja luată la cel mai înalt nivel, rămâne doar finalizarea formalităților, a informat agenția TASS vineri, 4 octombrie, citându-l pe reprezentantul special al președintelui rus pentru Afganistan, Zamir Kabulov.
DefenseRomania publică un editorial semnat de Yair Lapid, fostul premier al Israelului și liderul opoziției, despre situația la nivel internațional în ceea ce privește „iminentul atac” al Iranului și al grupărilor teroriste Hamas și Hezbollah ca urmare a eliminării de către IDF a principalului lider Hamas Ibrahim Hanyeh în Teheran și a lui Faud Shukr, alias Hajj Muhassin mâna dreaptă a liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, eliminat în Beirut, Liban.
Trei bărbați înarmați au atacat în noaptea de luni până marți în vecinătatea unei moschei șiite din capitala Omană, Muscat, un atac care vine să spulbere decenii de liniște în Sultanatul, care este una dintre cele mai sigure și mai stabile țări din Orientul Mijlociu.
Comandamentul European al SUA din Stuttgart a emis duminică 30 iunie o alertă pentru ridicarea nivelului de protecție a forței în rândul mai multor baze din Europa în care activează militari americani, inclusiv pentru cei din România.
Operaţiunea antiteroristă lansată în republica rusă Daghestan din Caucaz, după atacuri împotriva unor biserici ortodoxe şi a unei sinagogi care s-au soldat cu 16 morţi, s-a încheiat, a anunţat luni Comitetul Antiterorist Rus, informează Agerpres, care citează AFP şi EFE.
Petr Fiala, prim-ministrul Cehiei, a sugerat că Rusia s-ar putea afla în spatele tentativei de incendiere a autobuzelor municipale din Praga de săptămâna trecută, potrivit agenţiei Reuters. Poliția a anunțat că a arestat sâmbătă un bărbat de 26 de ani implicat într-o tentativă dejucată de incendiere a mai multor autobuze și l-a acuzat de terorism.
Rusia desfășoară cel mai mare atac hibrid din ultimele decenii și apelează la toate armele, exceptând forța militară.
Incident grav la Ambasada Israelului în România, unde un bărbat a amenințat că se autoincendiază iar apoi a aruncat cu cocktail Molotov spre Ambasadă. O echipă de intervenție a brigăzii antitero din cadrul SRI care se afla la locație a acționat prompt, l-a imobilizat pe acesta și a procedat imediat la stingerea incendiului. Nu există victime sau pagube.
Un bărbat din Fetești a murit în urma unei explozii în locuința sa, unde încerca să construiască o bombă, potrivit Poliției Române.
Aripa armată a Hamas a afirmat că a capturat soldați israelieni în timpul unei ambuscade sâmbătă, în tabăra Jabalia din Fâșia Gaza, însă această afirmație a fost negată de armata israeliană, relatează Agerpres, care citează AFP.
Începând de luni, nouă presupuși membri ai unei grupări conduse de aristocratul german Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss sunt judecați de un tribunal din Stuttgart, fiind acuzați de terorism și înaltă trădare, conform Agerpres, care citează DPA.
Avertismentul american către Rusia a indicat extrem de precis locația și momentul atacului terorist. Cu toate acestea, Moscova a ignorat avertismentul, iar acest lucru ridică întrebări fundamentale.
Potrivit informațiilor furnizate luni, 1 aprilie, de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, persoanele străine reținute ieri în Daghestan sunt implicate în finanțarea și „oferirea de mijloace teroriste” autorilor atacului terorist de la Crocus Hall.
Serviciile speciale americane au oferit Rusiei doar o parte din informațiile pe care le dețineau despre amenințarea unui atac terorist în centrul comercial Crocus, relatează The New York Times.
Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, exclude implicarea țării sale în atentatul terorist de la Crocus City Hall din localitatea rusă Krasnogorsk. Potrivit acestuia „curatorii” teroriştilor „au înţeles că este imposibil să intre în Belarus” și au fost nevoiți să se întoarcă.
Kremlinul pare să fi acordat prioritate planului de a învinovăți Ucraina pentru atacul din 22 martie de la Primăria Crocus în detrimentul potențialelor riscuri de securitate internă și a victimelor civile care decurg din eșecul său de a aborda în mod eficient amenințarea teroristă în interiorul granițelor sale, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său recent.
Ca urmare a creșterii riscului de atacuri teroriste pe teritoriul național, premierul francez a anunțat ieri că a decis ridicarea nivelului Vigipirate la nivelul său maxim - „urgență atentat”. Alerta teroristă a fost emisă pe întreg teritoriul național.
Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii "pedepsiţi", în prima sa alocuţiune televizată după atacul care a făcut cel puţin 115 morţi, relatează Agerpres, care citează agenţiile internaţionale de presă.
Vladimir Putin și serviciile ruse de informații au ignorat toate avertismentele cu privire la riscul uriaș al unui atentat terorist în Rusia.
Casa Albă a declarat vineri că Statele Unite au avertizat Rusia în luna martie cu privire la posibilitatea unui atac terorist care ar putea viza "mari adunări" la Moscova.
Un atac armat, urmat de un incendiu, s-a produs vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse şi Telegram, unele dintre acestea evocând morţi şi răniţi, transmit AFP şi Reuters.
Forțele Democratice Siriene (SDF) au făcut publică informația că organizația teroristă ISIS își mobilizează forțele ascunse în toată Siria, numărând aproximativ 10.000 de luptători, pentru a comite noi atacuri teroriste. De la începutul anului curent, organizația teroristă și-a intensificat sensibil operațiile individuale, după regresul înregistrat în anii precedenți.
Rebelii Houthi susținuți de Iran au vizat nave despre care spun că sunt legate de Israel, care străbat importanta rută comercială a Mării Roșii. SUA și Marea Britanie au declarat în repetate rânduri că încearcă să protejeze navele care folosesc această rută.
Armata americană a distrus patru rachete antinavă Houthi în Marea Roșie, marți.
O navă comercială greacă care naviga sub pavilionul maltez a fost lovită de o rachetă în largul coastei Yemenului, marți după-amiază. La bord se aflau 24 de membri ai echipajului, nimeni nu a fost rănit. Au fost doar pagube materiale. Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, dar suspiciunile cad asupra Houthi, rebelii șiiți din Yemen susținuți de Iran.
O rachetă trasă din Yemen a lovit, luni, nava de marfă Eagle Gibraltar, sub pavilionul Insulelor Marshall, dar deținută de americani, în Golful Aden. Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atacul piraților, dar Houthi, rebeli șiiți yemeniți susținuți de Iran, sunt suspectați, a informat Reuters.
Rebelii Houthi, Hezbollah, Hamas sunt doar pioni. Adevăratul creier se află la Teheran, iar implicarea Rusiei este aproape certă.