Comisia Electorală Centrală (CEC) a furnizat primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.
O minciună pe care o tot aruncă ideologii diplomației sovietice/rusești din ultimul secol este că țările estului au fost eliberate de fascism de către armata roșie. Istoricii au demonstrat că Romania nu a fost ”eliberată” ci ocupată de către sinistra armată roșie. Este simplă aritmetică, Bucureștii aveau deja cu un nou guvern aliat împotriva Axei atunci cand primele hoarde de sovietici, conduși de generali ruși, navăleau în toiul nopții la Băneasa.
Este un adevăr istoric că soldații acelei armate sovietice nu erau, în majoritatea lor, de etnie rusă. Nimeni nu contestă faptul că asiaticii adunați cu forța de prin stepele Asiei nu vazuseră Moscova în viața lor. Dar să mai și vadă o țară europeană civilizată. Și mai adevărat este ca muscalul nu știa să scrie nici să citească. Avea însă comandanți ruși care știau să fure și să ucidă.
Un amplu studiu, publicat sub forma unei cărți, apreciată ca fiind un început al descoperirii adevărului istoric cu privire la atrocitățile armatei roșii, a publicat sovietologul Sheila Fitzpatrick, în 1999, sub titlul ‘Everyday Stalinism’. Paginile acestei cărți redau mărturiile membrilor armatei roșii despre violurile individuale sau în grup, execuțiile sumare și furtul la scară nemaiîntîlnită pe care soldații armatei roșii l-au organizat sub privirile comandanților lor ruși.
Cei mai cunoscuți pentru criminalitatea de care dădeau dovadă erau așa numiții ‘frontoviki’ – soldații din prima linie -, care reprezentau prima formă de brutalitate sovietică și rusească. Populația civilă scăpată de strategia genocidară a acestor trupe de asalt avea de a face apoi cu trupele dezlănțuite ale ocupației rusești, care acționau organizat pentru spolierea totală a teritoriului cucerit. A treia fază a războiului de ocupație rusesc era reprezentată de către trupele odihnite ale armatei roșii, ultimii sosiți care practic introduceau bolșevismul și terorarea lui Stalin.
Fazele rusești de la cucerire la comunizare erau toate anunțate de campanii cvasi totale de violuri, execuții sumare și jaf generalizat. Pedofilia și violența sexuală (definite toate în tratate de medicină psihiatrică ca patologii severe) erau fenomene curente întâlnite la soldații armatei roșii, în teritoriile ocupate de către aceasta. Toate aceste fenomene reale de crime, de război si în masă, aveau la bază un element comun și anume alcoolismul. Bețiile și stările de alcoolizare permanentă ale soldaților și ofițerilor armatei roșii erau cunoscute și constituiau o practică quasi totală a acestei armate asiatice.
Cazul notei semnate de Stalin în 14 iunie 1945 rămîne să dovedească caracterul oficial al jafului violent, sistematic și sistemic pe care armata roșie îl conducea în teritoriile așa zis eliberate. Ambasada rusească la București poate să o publice pe site, ea fiind deja prezentată publicului larg. Prin acea notă Stalin era informat că soldații care se întorceau de pe front, refuzau să intre prin granitele orientale ale URSS deoarece, conform legislatiei sovietice, aveau dreptul la un numar limitat de kilograme în bagajele personale. Astfel că ei trimiteau tot ceea ce furaseră din țările prin care trecuseră, în Polonia, care încă nu avea o graniță oficială cu URSS, partea ei răsăriteană fiind încă sub legea sovietică, ca urmare a împărțirii dintre Stalin si Hitler. Stalin va suspenda temporar prevederile legii vămilor din URSS, pentru a permite soldaților întorși de pe front să aducă trofeele de război furate. Această suspendare va fi menținută în următorii ani, fiind anulată abia în 1950.
Ani de zile după pacea din 1945, homo sovieticus, cinstit, harnic și eliberator, va putea să aducă, cu aprobarea directă a lui Stalin, tot ceea ce furase cu violență, de la națiunile pe care le ocupase. Un alt exemplu, de data aceasta de la Viena, este al unui general sovietic, mai târziu devenit mareșal al URSS, care, în trenul de demobilizare 45780, va depozita nu mai puțin de două tone de bagaje pline cu haine, tablouri, bijuterii și arme de epocă, toate furate din Austria ‘eliberată’ de sub fascism. Soldații acelui tren aveau toți cateva ceasuri pe mană, iar cel mai umil calmâc avea câteva geamantane pline, probabil primite, la încorporare, de la părinții lui din stepele kazace.
Analizand postarea rusească putem observa că diplomații ambasadei rusești uită sa spună sau să publice ordinul militar semnat tot de criminalul I.V. Stalin, prin care se cuantificau drepturile Armatei Roșii la prada de război. Ordinul prevedea, structurat pe grade, începând cu soldatul simplu și ajungînd la mareșal, negru pe alb câtă cantitate de bunuri aveau voie să aducă în URSS, ”eliberatorii” sovietici. Legalizarea jafului era atât de bine cunoscută, încât populațiile pe care le cotropeau efectiv își ascundeau avuțiile în munți și peșteri. Sunt cunoscute lungile liste de directori de muzee, directori de bănci sau înalți funcționari arestați de analfabeții armatei roșii pentru a spune unde se află ascunse tablourile și bijuteriile aflate în patrimoniul lor. Mai mult, dacă vorbim de adevăr, diplomații ruși trebuie să publice lista tabourilor și tezaurelor furate din întreaga Europă care astăzi fac parte din colecțiile marilor muzee rusești din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe din vastul spațiu concentraționar sovietic.
Cât despre violuri si crime, nu cred că există în România familie care să nu fi auzit de la bunici poveștile de oroare prin care au trecut atunci când rușii ‘civilizați’ au trecut prin gospodăriile lor. Să nu uităm că în Germania ocupată de către armata sovietică, violurile au constituit arma preferată a rusului, iar Stalin nu a mișcat un deget pentru a le opri.
Pentru armata roșie, violul a fost, alături de alte forme de criminalitate, instrument preferat de teroare împotriva populațiilor civile ocupate. Istoricii au dovedit că folosirea violului ca tehnică de ocupație a fost un proiect coerent, promovat oficial pentru stabilirea autorității dominatoare asupra populației civile. Față de alte armate ocupante după al Doilea Război Mondial, armata roșie a promovat nu numai violul, dar și publicitatea acestuia ca armă de război psihologic. Soldații ruși se lăudau în fața populației native cu faptele lor, tocmai pentru a înfrânge psihicul celui ocupat. Bețiile, furturile, violența stradală, ocuparea caselor populațiilor civile, obligarea la primirea în gazdă, hrana gratuită precum și teroarea ideologică, tot acest instrumentar făcea parte din tehnicile de război criminal al armatei bolșevice. Identici până la identificare cu metodele armatelor germane hitleriste, acei soldați erau ocupanți ilegali ai țării, iar pagubele făcute de către aceștia nu au fost niciodată cuantificate iar nota de plată niciodată trimisă la Moscova pentru a fi platită.
În ceea ce privește minciuna cu execuția militarilor ruși pentru violurile comise, ambasada Rusiei la București ne insultă inteligența. Cine Dumnezeu să se fi plâns împotriva hoardelor rusești când nevolnicii trăgeau în plină stradă în oricine se opunea lor. Ca atare, ambasadorul rus ar trebui să fie chemat să publice listele de soldati și ofițeri ai armatei roșii condamnati și executați pentru violuri și furt pe teritoriul României, precum și să publice imediat despăgubirile plătite de aceeași armată pentru aceste acțiuni împotriva populației civile romanești. Ambasadorul rus trebuie să ne răspundă la aceste intrebări și să vină și cu scuzele de rigoare pentru crimele făcute de soldații țării sale împotriva României.
Important însă este de înțeles altceva. Și anume că ideologii bolșevici din ambasada rusească la București au lansat această temă, pentru a promova teza falsă și minciuna potrivit căreia armata roșie a eliberat de fascism țările Europei de Est. Prin această lansare, rușii fac un test pentru a calibra viitoare lor campanie de dezinformare, la implinerea a 75 de ani de la ocupația rusească a României.
România trebuie să răspundă simplu, comemorând 75 de ani de la ocuparea de către armata roșie a teritoriului românesc. Acesta ar trebui să fie răspunsul demn și adevărat al istoriografiei românești. Acest adevăr trebuie scris în anul care vine. Uitarea crimei nu absolvă pe criminal. România nu poate uita acestă crimă sovietică. Trebuie amintită ambasadei rusești la București zilnic și pentru totdeauna.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Comisia Electorală Centrală (CEC) a furnizat primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.
Candidatul democrat din SUA la președinție Kamala Harris l-a depășit pe republicanul Donald Trump în Iowa, alegătoarele fiind probabil responsabile pentru o schimbare într-un stat câștigat cu ușurință de Trump în 2016 și 2020, potrivit unui nou sondaj Des Moines Register/Mediacom Iowa, publicat sâmbătă. Stafful de campanie al lui Trump a spus că sondajul nu reflectă situația electorală din Iowa.
Toate secţiile de votare constituite pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-au deschis duminică la ora 7:00, a anunţat, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.
Compania belgiană THALES Belgium a semnat un Memorandum de Cooperare cu o întreprindere de apărare ucraineană.
Premierul polonez Donald Tusk a anunțat, joi, pe rețeaua X, că Polonia a început construcția de fortificații la granița cu regiunea Kaliningrad a Rusiei.
Uniunea Europeană ar putea avea propria agenție de spionaj, pentru a putea răspunde coordonat la amenințările cu care se confruntă blocul european.
Coreea de Nord a efectuat lansarea de probă a unei rachete balistice intercontinentale.
Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți că Uniunea Europeană încearcă să-i submineze guvernul și să-l înlocuiască cu o administrație mai conformistă la Budapesta.
Autoritățile ruse sunt scandalizate de acțiunile Washingtonului, acuzat de încălcarea libertății presei.
Premierul Slovaciei, Robert Fico (Fițo), a acordat un interviu propagandistei Skabeyeva și a declarat că „ar fi onorat” să vină la Moscova în 2025 pentru a participa la sărbătorirea Zilei Victoriei Ruse.
Grupul de țări din Europa Centrală prietenoase cu Rusia s-ar putea extinde pentru a include Republica Cehă odată cu revenirea lui Andrej Babiš la conducerea guvernului. Potrivit serverului Politico, extinderea în continuare a blocului, care include acum Ungaria și Slovacia, va reprezenta o problemă majoră pentru Uniunea Europeană.
Un atac cu dronă care a distrus Universitatea Forțelor Speciale Ruse a din orașul cecen Gudermes pe 29 octombrie ar fi putut fi lansat din republicile limitrofe ale Rusiei din Caucazul de Nord, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații pentru Kyiv Independent.
Comisia Electorală Centrală din Georgia va renumăra voturile în aproximativ 14% din secțiile de votare, după alegerile parlamentare contestate de opoziție.
Recent, Departamentul de Stat al SUA a impus noi sancțiuni împotriva unui șef al Forțelor Armate sudaneze, Mirghani Idris Suleiman, responsabil cu achiziționarea de arme.
Proiectul de lege care reglementează doborârea dronelor care trec ilegal frontiera României a fost pus azi în transparență decizională. Avem practic cale liberă după adoptare pentru a doborî dronele rusești care violează spațiul aerian al României.
Premierul ungar Viktor Orban merge în Georgia în perioada 28-29 octombrie.
În cadrul unui interviu acordat ziarului britanic The Sunday Times, președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat, pe 27.10.2024, că sistemul de fortificații defensive “Scutul de Est” construit la granița cu Rusia și Belarus ar putea fi considerat o nouă versiune a “Cortinei de Fier”.
Partidul bulgar de centru-dreapta GERB a câștigat alegerile parlamentare, în timp ce social-democrații de opoziție sunt aproape de victoria electorală în Lituania. Georgia se apropie tot mai mult de Moscova, după ce ”Visul Georgian” a câștigat alegerile cu 53%.
Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, a făcut duminică un apel către cetățeni să participe luni seara la un protest față de rezultatele controversate ale alegerilor parlamentare de sâmbătă, după ce Comisia Electorală a anunțat victoria partidului aflat la guvernare, Visul Georgian, informează Agerpres și Reuters.
”Triunghiul de la Weimar” a fost revitalizat după agresiunea rusă din Ucraina și joacă un rol important în actualul context de securitate - cu Rusia care încearcă să destabilizeze Europa prin orice mijloace.
După ce, pe 6 august, forțele ucrainene i-au luat pe ruși prin surprindere, Moscova a angajat peste 50.000 de soldați să apere regiunea Kursk, au declarat oficialii ucraineni.
Un oficial american a declarat pentru Reuters că integrarea la bordul navelor a interceptorilor PAC-3 MSE, folosiți de sistemul terestru Patriot, anticipează progresele tehnologice ale rachetelor chinezești.
Forțele de Apărare Israelului (IDF) au raportat joi că l-au eliminat pe unul dintre liderii Hamas, Mohammad Abu Itiwi, care era acuzat că a participat la un atac mortal asupra Israelului pe 7 octombrie 2023.
La începutul acestui an, Rusia le-a oferit rebelilor Houthi din Yemen informații, pe care le-au folosit pentru a ataca navele din Marea Roșie cu rachete și drone, a raportat în exclusivitate The Wall Street Journal.
Miliardarul Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a avut discuții regulate cu președintele rus Vladimir Putin și cu alți oficiali ai Kremlinului, încă de la sfârșitul anului 2022. Cel puțin așa susține ziarul american The Wall Street Journal (WSJ), care a publicat vineri această informație cu referire la actuali și foști oficiali nenumiți din diferite țări.
Tranziția către energia verde rămâne unul dintre obiectivele cruciale ale Europei. Problematica a fost abordată și în cadrul Aspen – GMF Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the United States, ajuns la a 13-a ediție.
În cadrul celei de-a doua zi a conferinței „Aspen - GMF Bucharest Forum 2024”, unde DefeneRomania a fost partener media, a avut loc panelul „Ensuring Energy Security in a Turbulent Geopolitical Context”. Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, și Mihaela Mihăilescu, director adjunct pentru România al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), au luat parte la discuția moderata de Corina Murafa, senior energy specialist si membru al Aspen.
Președintele sârb Alexandar Vucic nu a mers la Summitul BRICS de la Kazan, Rusia, dar și-a trimis vice-premierul să asiste la discuții.
Presa rusă a informat, pe 24.10.2024, că Ministerul Apărării din Arabia Saudită a confirmat achiziționarea de sisteme rusești de apărare antiaeriană Pantsir-S1M, ca parte a întăririi apărării antiaeriene a regatului. Astfel, mijloacele rusești, care au fost testate în condiții reale de luptă, vor fi integrate în sistemul unificat de apărare antiaeriană al țării.
Potrivit unui raport, Iranul va deturna mai mult de jumătate din veniturile din petrol și gaze către forțele militare, inclusiv Corpul Gardienilor Revoluției.
O dronă neidentificată a urmărit portavionul HMS Queen Elizabeth al Marinei Regale britanice. Potrivit ziarului german Bild, în dimineața zilei de vineri, 22 noiembrie, a fost observat și semnalat un obiect suspect care se presupune că supraveghea portavionul staționat în apropierea portului Hamburg.
Presa rusă a informat, pe 24.11.2024, că noile drone rusești de tip Kolibri cu protecție împotriva sistemelor de război electronic vor ajunge în curând în zona operației militare speciale pentru testare în condiții de luptă. Dronele au fost dezvoltate la Institutul de cercetare pentru sisteme de calcul M.A. Kartsev.
Moscova l-a demis pe comandantul Grupării de trupe Sud de pe câmpul de luptă ucrainean, generalul-colonel Ghennadi Anașkin, din cauza rapoartelor false către superiori, pierderilor inutil de mari și încetinirii înaintării în apropierea orașului Siversk din regiunea Donețk din estul Ucrainei, au declarat bloggeri militari ruși. Ministerul rus al Apărării nu a anunțat oficial înlocuirea comandantului militar, a scris serverul Gazeta.ru.
Ministerul francez de Externe a confirmat capacitatea Ucrainei de a lansa rachete franceze către teritoriul rus. Ministrul francez de externe Jean-Noël Barrot a declarat pentru BBC că nu există „linii roșii” în sprijinirea Ucrainei.
La 21 noiembrie, la primele ore ale dimineții, Rusia a folosit pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală împotriva Ucrainei, fără să aibă un focos nuclear. Rusia a mai atacat Ucraina de multe ori cu arme care pot transporta un focos nuclear și chiar a lansat rachete cu un ''focos nuclear simulat''. Dar ultimul atac a fost special. Această rachetă, pe care experții o numesc Rubizh, iar Putin o numește Oreshnik, a avut un efect sonor și vizual puternic. Potrivit forțelor aeriene ucrainene, racheta a fost lansată din regiunea Astrakhan din Rusia. Rusia a lansat, de asemenea, o rachetă balistică aeriană și mai multe rachete de croazieră.
Un nou material video va deveni probabil viral pe internet și pe rețelele de socializare în următoarele zile. Un tanc T-90M Proryv al armatei ruse a fost aruncat în aer într-un mod extrem de brutal, turela sa fiind proiectată în aer ca o rachetă, atingând o înălțime estimată la 20-30 de metri.
O analiză cuprinzătoare a Pentagonului privind testele efectuate pe avionului de luptă F-35 produs de Lockheed Martin arată că în cei șase ani de teste au fost înregistrate probleme de fiabilitate și întârzieri în întreținere, nereguli la sistemele de armament și situații încă nerezolvate, privind capacitatea de apărare cibernetică.
Potrivit Caspic Policy Center, cu sediul la Washington, NATO ar trebui să acorde o atenție mai mare rutelor din Marea Caspică și de pe Canalul Volga-Don, unde oportunitățile de intervenție militară ale alianței sunt încă limitate.
Ministerul croat al Apărării a semnat un acord cu producătorul turc de drone Baykar pentru achiziționarea de drone de luptă Bayraktar TB2.Croația achiziționează Bayraktar TB2. Dronele vor fi și în dotarea Forțelor Aeriene ale României
Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat în a treia lectură bugetul pentru anul viitor.
Ucraina mai controlează 800 de kilometri pătrați în regiunea rusă Kursk, cu 40% mai puțin decât cei 1.376 km cuceriți la începutul incursiunii din august, spune o sursă de la Statul Major ucrainean.
Grecia plănuiește modernizarea armatei sale, în primul rând prin achiziția de noi avioane F-35 americane și Rafale, de producție franceză, dar și prin dezvoltarea unui sistem antiaerian.
Rusia și-a atins scopul. Lovitura cu racheta balistică Oreshnik cu rază de aproximativ 5.000 de km, lansată asupra Ucrainei pe 21 noiembrie, a fost privită cu îngrijorare în Occident, de unde vine tot ajutorul pentru Ucraina. Conducerea rusă continuă să glorifice racheta balistică Oreshnik și este foarte posibil ca aceasta să-și repete lansarea în zilele următoare, potrivit analiștilor Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).
Secretarul general al NATO, Mark Rutte , s-a întâlnit cu președintele proaspăt ales al SUA, Donald Trump. Întâlnirea a avut loc la Palm Beach, Florida, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a NATO.
Capturarea mai multor sate din apropierea orașului Siversk din regiunea Donețk din Ucraina, raportată de comandanții ruși către superiori, s-a dovedit a fi o minciună. ”Succese” similare au fost raportate și la Torske.
Zilele trecute, două cabluri de fibră optică îngropate pe fundul Mării Baltice au fost avariate tocmai în timp ce deasupra lor se afla o navă chineză cu un căpitan rus.
Industria de apărare din Ucraina reușește ca în plin război împotriva unui adversar cu capacități economice, industriale, militare și demografice mult mai mari, să facă față și să producă în Ucraina tehnică, dar și muniție. Ucrainenii au nevoie de parteneriate pe termen lung cu state aliate, care să aibă și o componentă de finanțare, pentru ca producția să fie sustenabilă. Pentru că, cu alte cuvinte, industria are capacitatea de a produce mai mult decât poate Kievul cumpăra.
Un nou raport privind strategia nucleară a Statelor Unite, sosit în ultimele zile la Congresul SUA, avertizează împotriva impredictibilității Rusiei, a arsenalul în creștere al Chinei și a pericolelor din Iran și Coreea de Nord.
Militarii Armatei SUA din Regimentul 57 de Artilerie Apărare Aeriană desfășoară în țara noastră un exercițiu de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune (SHORAD) având ca scop consolidarea și apărarea spațiului aerian al NATO.
Northrop Grumman a livrat Forțelor Aeriene americane (USAF) prima rachetă aer-sol de ultimă generație pentru atac apropiat. Arma va fi folosită pentru teste de transport și de separare, a anunțat compania.
În cadrul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, Direcția principală de informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat, pe 22.11.2024, că trupele ruse nu au întrebuințat în Ucraina o nouă rachetă balistică hipersonică de tip Oreshnik, așa cum a declarat președintele rus, Vladimir Putin, cu o zi înainte, ci o rachetă balistică a complexului de rachete Kedr.
Evenimentele recente arată că există un risc real de izbucnire a unui conflict global, a declarat vineri prim-ministrul polonez Donald Tusk, după ce Rusia a lansat o rachetă balistică hipersonică cu rază medie asupra unui oraş ucrainean, relatează Agerpres și Reuters.
Avionul de luptă Northrop F-20 Tigershark este adesea considerat „cel mai bun avion de luptă care nu a fost construit niciodată.”
Medierea asigurată de Sultanatul Oman și Arabia Saudită pentru normalizarea relațiilor diplomatice dintre Iran și Maroc, confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe Ismail Baghaei, a iritat Algeria care și-a activat diplomația pentru a bloca o reconciliere ce ar normaliza legăturile dintre cele două state islamice.
Deși, din punct de vedere al amenințării nucleare, Rusia reprezintă pericolul cel mai acut pentru Statele Unite, potențialul nuclear al Chinei este cea mai mare amenințare pe termen mediu și lung, declară oficialii americani.
Aderarea țării noastre la Spațiul Schengen și cu frontierele terestre începând de anul viitor și strânsa cooperare între România și Ungaria în plan bilateral și regional au fost temele de interes discutate astăzi de prim-ministrul Marcel Ciolacu și omologul său ungar Viktor Orbán.
Austria a renunțat la blocajul pentru aderarea deplină a României și Bulgariei la Schengen. Acesta pare să fie mesajul care reiese din declarația președintei Comisiei, Ursula von der Leyen.
Racheta balistică cu rază de acțiune intermediară cu care Rusia a atacat Ucraina a fost creată pe baza rachetei rusești RS-26 Rubizh.
Implicarea tot mai mare a puterilor din Asia de Est în războiul din Ucraina devine tot mai evidentă.
Premieră neagră pentru Armata lui Kim din Ucraina - un ofițer superior din Armata nord-coreeană (posibil, chiar unul dintre cei trei generali trimiși de Kim în zona de război) a fost rănit în regiunea Kursk, în urma unui recent atac cu rachetă Storm Shadow, efectuat de Forțele de Apărare ale Ucrainei.
Președintele american Joe Biden s-a alăturat acelor lideri care au condamnat mandatele de arestare ale Curții Penale Internaționale (CPI) pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu și pentru fostul ministru al Apărării Yo'av Galant din cauza presupuselor crime de război comise în Fâșia Gaza.
Thales și MBDA, doi dintre cei mai importanți producători din industria de apărare din Franța, lucrează prin intermediul joint-venture-ului EUROSAM pentru a convinge Grecia să adopte sistemul de rachete de apărare antiaeriană SAMP/T.