Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Testul de propagandă sovietică
30 dec 2018, 19:49
Cunoscută pentru multele sale mistificări ale istoriei recente sau mai îndepărtate, ambasada Rusiei la București a mai făcut o prostie, mare căt căsoiul de proastă arhitectură în care este găzduită. Diplomații ruși acreditați în România au postat un fel de comentariu la adresa așa ziselor mituri despre violența perpetrată de către soldații armatei sovietice în țările pe care le­-au ocupat în timpul și după războiul mondial.
EXCLUSIV

O minciună pe care o tot aruncă ideologii diplomației sovietice/rusești din ultimul secol este că țările estului au fost eliberate de fascism de către armata roșie. Istoricii au demonstrat că Romania nu a fost ”eliberată” ci ocupată de către sinistra armată roșie. Este simplă aritmetică, Bucureștii aveau deja cu un nou guvern aliat împotriva Axei atunci cand primele hoarde de sovietici, conduși de generali ruși, navăleau în toiul nopții la Băneasa.

Este un adevăr istoric că soldații acelei armate sovietice nu erau, în majoritatea lor, de etnie rusă. Nimeni nu contestă faptul că asiaticii adunați cu forța de prin stepele Asiei nu vazuseră Moscova în viața lor. Dar să mai și vadă o țară europeană civilizată. Și mai adevărat este ca muscalul nu știa să scrie nici să citească. Avea însă comandanți ruși care știau să fure și să ucidă.

Un amplu studiu, publicat sub forma unei cărți, apreciată ca fiind un început al descoperirii adevărului istoric cu privire la atrocitățile armatei roșii, a publicat  sovietologul Sheila Fitzpatrick, în 1999, sub titlul ‘Everyday Stalinism’. Paginile acestei cărți redau mărturiile membrilor armatei roșii despre violurile individuale sau în grup, execuțiile sumare și furtul la scară nemaiîntîlnită pe care soldații armatei roșii l-au organizat sub privirile comandanților lor ruși.

 

G Ad:

Brutalitatea din prima linie

 

Cei mai cunoscuți pentru criminalitatea de care dădeau dovadă erau așa numiții ‘frontoviki’ – soldații din prima linie -, care reprezentau prima formă de brutalitate sovietică și rusească. Populația civilă scăpată de strategia genocidară a acestor trupe de asalt avea de a face apoi cu trupele dezlănțuite ale ocupației rusești, care acționau organizat pentru spolierea totală a teritoriului cucerit. A treia fază a războiului de ocupație rusesc era reprezentată de către trupele odihnite ale armatei roșii, ultimii sosiți care practic introduceau bolșevismul și terorarea lui Stalin.

Fazele rusești de la cucerire la comunizare erau toate anunțate de campanii cvasi totale de violuri, execuții sumare și jaf generalizat. Pedofilia și violența sexuală (definite toate în tratate de medicină psihiatrică ca patologii severe) erau fenomene curente întâlnite la soldații armatei roșii, în teritoriile ocupate de către aceasta. Toate aceste fenomene reale de crime, de război si în masă, aveau la bază un element comun și anume alcoolismul. Bețiile și stările de alcoolizare permanentă ale soldaților și ofițerilor armatei roșii erau cunoscute și constituiau o practică quasi totală a acestei armate asiatice.

Cazul notei semnate de Stalin în 14 iunie 1945 rămîne să dovedească caracterul oficial al jafului violent, sistematic și sistemic pe care armata roșie îl conducea în teritoriile așa zis eliberate. Ambasada rusească la București poate să o publice pe site, ea fiind deja prezentată publicului larg. Prin acea notă Stalin era informat că soldații care se întorceau de pe front, refuzau să intre prin granitele orientale ale URSS deoarece, conform legislatiei sovietice, aveau dreptul la un numar limitat de kilograme în bagajele personale. Astfel că ei trimiteau tot ceea ce furaseră din țările prin care trecuseră, în Polonia, care încă nu avea o graniță oficială cu URSS, partea ei răsăriteană fiind încă sub legea sovietică, ca urmare a împărțirii dintre Stalin si Hitler. Stalin va suspenda temporar prevederile legii vămilor din URSS, pentru a permite soldaților întorși de pe front să aducă trofeele de război furate. Această suspendare va fi menținută în următorii ani, fiind anulată abia în 1950.

Ani de zile după pacea din 1945, homo sovieticus, cinstit, harnic și eliberator, va putea să aducă, cu aprobarea directă a lui Stalin, tot ceea ce furase cu violență, de la națiunile pe care le ocupase. Un alt exemplu, de data aceasta de la Viena, este al unui general sovietic, mai târziu devenit mareșal al URSS, care, în trenul de demobilizare 45780, va depozita nu mai puțin de două tone de bagaje pline cu haine, tablouri, bijuterii și arme de epocă, toate furate din Austria ‘eliberată’ de sub fascism. Soldații acelui tren aveau toți cateva ceasuri pe mană, iar cel mai umil calmâc avea câteva geamantane pline, probabil primite, la încorporare, de la părinții lui din stepele kazace.

Ordinul privind prada de război

 

Analizand postarea rusească putem observa că diplomații ambasadei rusești uită sa spună sau să publice ordinul militar semnat tot de criminalul I.V. Stalin, prin care se cuantificau drepturile Armatei Roșii la prada de război. Ordinul prevedea, structurat pe grade, începând cu soldatul simplu și ajungînd la mareșal, negru pe alb câtă cantitate de bunuri aveau voie să aducă în URSS, ”eliberatorii” sovietici. Legalizarea jafului era atât de bine cunoscută, încât populațiile pe care le cotropeau efectiv își ascundeau avuțiile în munți și peșteri. Sunt cunoscute lungile liste de directori de muzee, directori de bănci sau înalți funcționari arestați de analfabeții armatei roșii pentru a spune unde se află ascunse tablourile și bijuteriile aflate în patrimoniul lor. Mai mult, dacă vorbim de adevăr, diplomații ruși trebuie să publice lista tabourilor și tezaurelor furate din întreaga  Europă care astăzi fac parte din colecțiile marilor muzee rusești din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe din vastul spațiu concentraționar sovietic.

Cât despre violuri si crime, nu cred că există în România familie care să nu fi auzit de la bunici poveștile de oroare prin care au trecut atunci când rușii ‘civilizați’ au trecut prin gospodăriile lor. Să nu uităm că în Germania ocupată de către armata sovietică, violurile au constituit arma preferată a rusului, iar Stalin nu a mișcat un deget pentru a le opri.

Pentru armata roșie, violul a fost, alături de alte forme de criminalitate, instrument preferat de teroare împotriva populațiilor civile ocupate. Istoricii au dovedit că folosirea violului ca tehnică de ocupație a fost un proiect coerent, promovat oficial pentru stabilirea autorității dominatoare asupra populației civile. Față de alte armate ocupante după al Doilea Război Mondial, armata roșie a promovat nu numai violul, dar și publicitatea acestuia ca armă de război psihologic. Soldații ruși se lăudau în fața populației native cu faptele lor, tocmai pentru a înfrânge psihicul celui ocupat. Bețiile, furturile, violența stradală, ocuparea caselor populațiilor civile, obligarea la primirea în gazdă, hrana gratuită precum și teroarea ideologică, tot acest instrumentar făcea parte din tehnicile de război criminal al armatei bolșevice. Identici până la identificare cu metodele armatelor germane hitleriste, acei soldați erau ocupanți ilegali ai țării, iar pagubele făcute de către aceștia nu au fost niciodată cuantificate iar nota de plată niciodată trimisă la Moscova pentru a fi platită.  

 

Cum trebuie să răspundă România

 

În ceea ce privește minciuna cu execuția militarilor ruși pentru violurile comise, ambasada Rusiei la București ne insultă inteligența. Cine Dumnezeu să se fi plâns împotriva hoardelor rusești când nevolnicii trăgeau în plină stradă în oricine se opunea lor. Ca atare, ambasadorul rus ar trebui să fie chemat să publice listele de soldati și ofițeri ai armatei roșii condamnati și executați pentru violuri și furt pe teritoriul României, precum și să publice imediat despăgubirile plătite de aceeași armată pentru aceste acțiuni împotriva populației civile romanești. Ambasadorul rus trebuie să ne răspundă la aceste intrebări și să vină și cu scuzele de rigoare pentru crimele făcute de soldații țării sale împotriva României.

Important însă este de înțeles altceva. Și anume că ideologii bolșevici din ambasada rusească la București au lansat această temă, pentru a promova teza falsă și minciuna potrivit căreia armata roșie a eliberat de fascism țările Europei de Est. Prin această lansare, rușii fac un test pentru a calibra viitoare lor campanie de dezinformare, la implinerea a 75 de ani de la ocupația rusească a României.

România trebuie să răspundă simplu, comemorând 75 de ani de la ocuparea de către armata roșie a teritoriului românesc. Acesta ar trebui să fie răspunsul demn și adevărat al istoriografiei românești. Acest adevăr trebuie scris în anul care vine. Uitarea crimei nu absolvă pe criminal. România nu poate uita acestă crimă sovietică. Trebuie amintită ambasadei rusești la București zilnic și pentru totdeauna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Forțele Aeriene Române anunță zboruri la joasă înălțime cu aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan
Poliția Română schimbă Loganurile: Licitație pentru achiziția a 600 de BMW-uri
România, pe urmele polonezilor: Vasile Dîncu merge în Coreea de Sud și semnează un acord-cadru în domeniul apărării. Vizită la expoziţia de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022
Forțele de reacție operativă ale OTSC, exerciții comune în Kazahstan. Rusia nu renunță la repetițiile militare, în ciuda problemelor uriașe din Ucraina
Președintele Iranului a anulat un interviu cu jurnalista CNN după ce aceasta a refuzat să-și acopere capul
Israelul îndeamnă comunitatea internațională să răspundă militar dacă Iranul își dezvoltă arme nucleare
Statele baltice vor refuza să-i primească pe unii cetăţeni ruşi care fug de mobilizare, ca răspuns la susţinerea acestora pentru invazia din Ucraina
Obiectivul Schengen. Aurescu: Ne coordonăm cu partea bulgară pentru atingerea acestui obiectiv
Companiile românești care sunt furnizori ai forțelor armate ale SUA din România pot beneficia de facilități fiscale majore
Ungaria cere eliminarea tuturor sancțiunilor împotriva Rusiei
Mircea Geoană: Războiul nu decurge conform planurilor Moscovei. Greşeala strategică a lui Putin
Mircea Geoană reiterează poziția NATO: Rămânem calmi și vom oferi în continuare sprijin Ucrainei
Geoană: Putin știe foarte bine că un război nuclear nu poate fi câștigat și va avea consecințe fără precedent pentru Rusia
Guvernul României a aprobat plata a 1,4 milioane de dolari către mai multe Fonduri voluntare ale NATO
Secretarul general al NATO, despre retorica nucleară periculoasă a lui Putin: Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori. Vom continua să sprijinim Ucraina
Sancțiuni petroliere împotriva Rusiei. Rafinăriile din România au găsit surse alternative. ”Inclusiv Lukoil ne-a comunicat”
România nu va raționaliza energia. Iohannis: Românii nu vor sta în frig și nici nu li se va stingă lumina cum se afirmă
Protestele violente în Iran din cauza morții unei femei de 22 de ani, arestată și bătută de poliția morală
Rusia a pierdut statutul de principal furnizor de petrol al Chinei din cauza sancțiunilor occidentale
Erdogan va participa la AG-ONU și declară categoric: Rusia ar trebui să returneze Ucrainei teritoriul ocupat. ”Putin încearcă să termine asta cât mai curând posibil”
SUA vor să deschidă o bază navală la doi pași de Marea Neagră: Portul Alexandroupolis este situat la 40 de km de granița cu Turcia
România, la Adunarea Generală ONU. Aurescu: România susține adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei
Obuziere M777 stricate. Militari americani: În Occident, ar fi fost date la casat. ”Ucrainenii nu sunt dispuși să le arunce”
Biden afirmă că SUA vor interveni militar în cazul în care China va invada Taiwanul
Șeful misiunii diplomatice din Belarus, covocat de MAE român după declarațiile lui Lukașenko privind războiul împotriva Rusiei
Presa americană a prezentat cel mai negru scenariu: Un război nuclear între SUA și Rusia (Video). Peste 90 de milioane de morți, doar în primele ore ale conflictului
Algeria ar putea fi supusă sancțiunilor americane ca urmare a relației cu Rusia. Algeria a renunțat la 50% din cererile de arme din SUA
Erdogan, un nou derapaj în politica turcă. Turcia vrea să adere la Organizația de Cooperare de la Shanghai, condusă de China și Rusia
Cancelarul Scholz: Discuțiile cu Putin s-au purtat întotdeauna pe un ton prietenesc

Ştiri Recomandate

România și alte 8 state est-europene cer sprijin militar mai mare pentru Ucraina. Bucureștiul spune „da” aderării Ucrainei la NATO
Un al treilea avion F-16C atinge recordul istoric de 10.000 de ore de zbor
Două F-35 au reuşit să distrugă șase avioane de luptă F-15, în urma simulării unei lupte aeriene
Gen. Bălăceanu explică cum a reușit Ucraina să ajungă la 700.000 de soldați de la 200.000 la începutul invaziei
Opțiunile Turciei dacă SUA îi interzice și F-16 sunt sumbre. De ce Su-35 rusesc nu e o soluție, iar Eurofighter vine cu probleme pentru turci
Forţele Aeriene ale SUA au consemnat la sol toate aeronavele de transport C-130H: Au fost identificate fisuri la nivelul elicelor
Franța a promis că oferă Ucrainei alte 12 obuziere autopropulsate CAESAR, dar livrarea vine în urma unui ''contract suspendat'' cu Danemarca
Zelenski: Oraşul strategic Liman a fost "complet eliberat" de sub controlul forţelor ruse
Bayraktar Akinci, cea mai nouă dronă a Forțelor Aeriene Turce, a efectuat o misiune de recunoaştere deasupra Siriei
Klaus Iohannis, alături de alţi preşedinţi ai unor state membre NATO, îşi exprimă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei
Fregata franceză Normandie a escortat submarinul rus Novorossiysk, care întâmpină posibile probleme tehnice
Industria poloneză de apărare pregăteşte producţia în serie a unui nou lansator de mine antitanc (Video)
Rolul României și pericolul unei noi recuceriri ruse a Insulei Șerpilor, prezentate Congresului SUA de experții români ai NSC
Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Kadîrov - un car de nervi pe generalii ruși
Erdogan avertizează: Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO
Forţele Armate Ucrainene au ajuns la periferia oraşului Liman (Video). Peste 5.000 de militari ruşi ar fi fost încercuiţi
Cu ce înlocuim tancurile T-55 care vor fi dezmembrate? Generalul Grecu: Nici TR-85 nu mai e o soluție pentru România
Militarii ucraineni se declară mulţumiţi de vehiculele blindate franceze VAB (Video)
Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune
Ministrul de interne al Ucrainei: Rusii au atacat unui convoi umanitar din oraşul Zaporojie cu rachete S-300
Companiile Lockheed Martin și Verizon testează un roi de drone conectate la 5G în misiuni de culegere a informațiilor
HIMARS, camuflate în pădurile Ucrainei (Video). Imagini rare din timpul luptelor cu sistemele care au schimbat soarta războiului rus
Armata rusă a căutat prin depozitele industriei de apărare noi vehicule militare. Ar fi desfășurat în Ucraina mai multe vehicule blindate K-4386 Typhoon-VDV
Din cauza mobilizării parțiale, rușii au amânat cu o lună începerea campaniei de încorporări de toamnă
Statele Unite şi Canada sunt favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, dar nu prin procedură accelerată
În timp ce Rusia anexa teritorii ucrainene, drone americane RQ-4B orbitau Crimeea. Marea Neagră - monitorizată permanent
Bombardiere rusești capabile să transporte arme nucleare, detectate în apropierea Finlandei. Imaginile, surprinse acum câteva zile
Ucraina transmite Rusiei să o „contacteze” dacă vrea eliberarea trupelor ruse încercuite la Liman. După 8 ani roata s-a întors
Zelenski: Rusia nu se va opri aici. Țările Baltice, Moldova, Polonia ar putea fi atacate. Suntem pregătiți pentru negocieri cu Rusia, dar cu un alt președinte rus
T-14 Armata, un tanc fantomă. Gen. Bălăceanu: Dacă Rusia avea chiar și T-90M suficiente le arunca deja în luptă
Secretarul general al NATO a comentat cererea de aderare a Ucrainei: Este dreptul Kievului, dar prioritatea acum este ajutorul
Putin, delir în Piața Roșie: O zi istorică pentru Rusia. Victoria împotriva Ucrianei va fi a noastră
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro