Tragedia de la Smolensk. Un laborator britanic ar fi găsit urme de explozibil pe fragmentele avionului
Media din Polonia anunță că un laborator din Marea Britanie ar fi găsit urme de explozibil pe mai multe fragmente ale avionului.
În tragedia care a avut loc în Rusia în 2010, și-au pierdut viața președintele polonez Lech Kaczynski și alte 95 de persoane.
Un laborator din Marea Britanie ar fi găsit urme de exlpozibil
Raportul laboratorului Forensic Explosives Laboratory (FEL) din Marea Britanie ar fi găsit urme de explozibil pe fragmentele din avion pe care le-a analizat. Raportul pare să contrazică anchetatorii din Rusia și Polonia care au precizat că tragedia de la Smolensk a fost provocată de o eroare a piloților și de condițiile meteorologice, informează Radio Poland care menționează un articol în săptămânalul polonez Sieci, intitulat "Britanicii au găsit TNT". Totodată, sursa citată amintește și de informațiile publicate de Sky News în 2017, când un expert britanic a precizat că există posibilitatea ca avionul în care se afla președintele Poloniei să se fi prăbușit în urma unor explozii.
În aprilie 2017 au fost trimise fragmente de avion la laboratoare străine pentru a căuta eventuale urme de explozibili.
Tot anul trecut, parchetul polonez a transmis că va inculpa controlori de trafic aerian ruși pentru că au provocat în mod 'voluntar' tragedia aeriană de la Smolensk din 2010, în care au murit 96 de persoane, printre care și președintele Lech Kaczynski. Guvernul partidului naționalist Lege și Justiție (PiS), care susține ipoteza unui atentat, desfășoară propria anchetă asupra acestei catastrofe, care, conform fostului executiv liberal, dar și a mai multor experți, a fost cauzată de erori umane și de condițiile meteo nefavorabile.
Rusia neagă vehement acuzele.
Avionul căzut la Smolensk în 2010 îl transporta pe președintele Kaczynski și zeci de înalți responsabili ai statului care trebuiau să asiste la Katyn, în apropiere de Smolensk, la o ceremonie în memoria a mii de ofițeri polonezi uciși de poliția politică a lui Stalin în 1940.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News