Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două bombardiere rusești, Tupolev Tu-95MS, au încălcat spațiul aerian al Japoniei
21 iun 2019 / 22:57
Dou ă bombardiere strategice ale Forțelor Aerospațiale Ruse de tip Tupolev Tu-95MS au încălcat spațiul aerian al Japoniei în 20 iunie, potrivit  ministerului japonez al apărării r, citat de The Diplomat.com și  Defense Blog.

Radiodifuziunea publică japoneză, NHK, a citat o serie de oficiali ai Forțelor Aeriene de Autoapărare Japoneze, potrivit cărora spațiul aerian al Japoniei a fost încălcat în prefectura Okinawa din sudul țării și în regiunea insulei Hatidze din Marea Filipinelor.

Reportajele date publicității susțin că Japonia a trimis de urgență avioane de vânătoare pentru a intercepta aeronavele militare ruse care au intrat în spațiul aerian al țării pe 20 iunie la ora 8:53 și 10:21.

Armata rusă a negat faptul că ar fi zburat în spațiul aerian japonez, într-o declarație dată joi, 20 iunie, pentru RIA Novosti.

"Zborul a fost realizat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian internațional, fără a fi încălcate frontierele",a precizat Tass.

Ministrul Apărării al Japoniei, Takeshi Iwaya, a declarat vineri dimineață reporterilor că a fost "profund dezamăgit de bombardierele rusești care încalcă spațiul aerian japonez de două ori într-o singură zi. Solicităm ferm ca acest lucru să nu se întâmple din nou", potrivit stripes.com.

Departamentul Armatei a luat notă de faptul că, în diverse momente, aeronavele rusești au fost escortate pe anumite porțiuni de avioane ale Forțelor Aeriene de Autoapărare Japoneze. Reportajul publicat de agenția rusă de știri menționează, deasemenea, că este vorba de un zbor planificat peste ape neutre. Durata zborului a fost de mai mult de 14 ore.

Ştiri Recomandate

F-16, România. Sursă: MApN
BREAKING NEWS
Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional