Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
19 oct, 09:45
Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că omologul său turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat că este hotărât ca armistiţiul în Siria anunţat joi să fie aplicat, informează AFP şi Reuters.

Bombardamentele forţelor Ankarei au ucis vineri 14 civili în nordul Siriei, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), în timp ce Turcia a acceptat să-şi suspende timp de cinci zile ofensiva, solicitând o retragere a forţelor kurde de la frontiera sa pentru a pune capăt acesteia definitiv.

"Tocmai am vorbit cu preşedintele Erdogan (...) El mi-a spus ca au existat tiruri minore ale unor lunetişti şi de mortiere care au fost suprimate rapid. El vrea într-adevăr ca încetarea focului sau armistiţiul să funcţioneze", scrie într-un tweet Donald Trump.

"Kurzii doresc de asemenea aceasta", a adăugat el. "Există bunăvoinţă de ambele părţi şi într-adevăr şanse bune ca aceasta să funcţioneze', a apreciat Trump.

"SUA au securizat petrolul", a declarat liderul american, făcând aluzie aparent la zăcămintele de petrol situate în estul Siriei şi controlate de SDF.

În acelaşi timp, preşedintele SUA a afirmat că "unele" ţări europene sunt de acum pregătite să repatrieze jihadişti deţinuţi în Siria. "Este o veste buna (...) Mare progres în curs de desfăşurare !!!!', a conchis el, potrivit Agerpres.

Joi a fost anunţată o pauză de cinci zile în ofensiva turcă pentru a da miliţiilor din Forţele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzii aliaţi ai SUA şi trupelor americane să se retragă dintr-o zonă controlată de forţele turce, potrivit Reuters.

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"