Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump: Vă garantez că în aceste momente rușii și chinezii dezmembrează elicopterele Apache. Sunt foarte buni la copiat
Fostul președinte Donald Trump a lansat un nou val de critici la adresa actualei administrații, după retragerea SUA din Afganistan, abordând și subiectul sensibil al tehnicii militare pe care americanii nu au mai putut-o evacua sau distruge și care a căzut în mâinile talibanilor.
Avioane americane F-16 Fighting Falcon și un elicopter de tip Boeing AH-64 Apache, în timpul unei misiuni în Afganistan, operând de la baza Bagram, în 2014. Sursă foto: US Air Force

Folosindu-se de celebrele hiperbole care îi însoțesc discursul, Donald Trump a dat exemplul elicopterelor de atac Boeing AH-64 Apache, „cele mai bune din lume”, care au ajuns pe mâna talibanilor. 

Trump e convins că tehnica militară americană se află deja în mâinile Rusiei și Chinei, precizând că cele două state rivale se pricep foarte bine la a copia tehnologia americană. Fostul președinte învinovățește actuala administrație Biden pentru modul în care s-a desfășurat retragerea americanilor din Afganistan, la aproape două decenii de la debutul celui mai lung război din istoria Americii.

„Mă întreb cum mai poate fi recuperat echipamentul militar? Și vă garantez că Rusia și China au deja elicoptere Apache pe care le dezmembrează pentru a afla informații confidențiale privind modul de fabricare. Sunt (n.a. - elicopterele Boeing AH-64 Apache) de departe cele mai bune din lume. Acum sunt dezmembrate pentru a se produce diferite copii. Rușii și chinezii sunt foarte buni la asta. Este rușinos”, a precizat Donald Trump, citat de Fox News.

 

G Ad:

SUA au cheltuit 83 de miliarde pentru dezvoltarea capacităților militare a forțelor afgane

 

După retragerea trupelor americane din Afganistan și ofensiva fulgerătoare a talibanilor care au preluat din nou controlul țării în doar câteva săptămâni, insurgenții fundamentaliști au pus mâna pe un întreg arsenal american.

Se estimează că Forțele Aeriene Afgane aveau înainte de căderea Kabulului operabile aproximativ 167 de avioane și elicoptere, în timp ce Fox precizează că US Army ar fi lăsat în urmă aproximativ 76 de aeronave militare, însă marea majoritate inoperabile.

Rămâne însă un semn mare de întrebare cu privire la capacitatea talibanilor de a opera aceste sisteme, însă marile probleme sunt reprezentate de mentenanță și piese de schimb. 

De precizat că, potrivit Biroului Inspectoratului General pentru Reconstrucția Afganistanului, subordonat Congresului american, SUA au cheltuit aproximativ 83 de miliarde de dolari în dezvoltarea forțelor afgane, începând cu 2001, anul începerii războiului.

CITEȘTE ȘI: De la avioane la Humvee, talibanii au capturat un întreg arsenal american, dar nu prea au ce face cu el. SUA ezită să îl distrugă

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro