Ucraina a atacat masiv Crimeea cu drone. Rușii susțin că au respins atacul în Sevastopol, folosind inclusiv mijloace de război electronic
Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a anunțat, pe 16.07.2023, pe canalul său de Telegram, că forțele de apărare antiaeriană și Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) au distrus sau au doborât opt drone ucrainene, care încercau să atace orașul.
“În această noapte, subunități de apărare antiaeriană și din compunerea FRMN, inclusiv de război electronic, au respins un atac al dronelor inamicului asupra Sevastopolului. Acestea au fost distruse sau doborâte în zona Cap Hersones, în raionul Golfului Sevastopol și la Balaklava. Deasupra mării, a fost distrusă o dronă aeriană, iar alte cinci au fost doborâte de structurile de război electronic. De asemenea, două drone maritime au fost distruse în rada externă a portului Sevastopol”, a scris Razvozhaev în mesajul său.
Potrivit precizărilor sale, atacul a fost masiv și prelungit, dar niciun obiectiv din oraș sau din zona de apă nu a fost avariat, susțin rușii.
“Acum orașul este liniștit și totul este calm. Controlul situației aeriene continuă. Toate serviciile operative sunt pregătite să intervină, dacă va fi cazul”, a adăugat guvernatorul.
Până în prezent nu există nicio reacție oficială din partea Kievului.
La Sevastopol este dislocată baza navală principală a FRMN. Orașul este supus periodic atacurilor cu drone ucrainene. Unul dintre ultimele atacuri a fost efectuat pe 25 mai 2023, când o dronă și-a pierdut controlul și a căzut într-o zonă împădurită de la marginea Sevastopolului. Alte două drone au fost distruse deasupra mării.
Atacurile ucrainene asupra Crimeei anexate ilegal se înmulțesc
Un alt atac masiv a avut loc în luna iunie când şeful prorus al peninsulei anexate, Serghei Axionov a declarat că au fost doborâte 9 drone ucrainene deasupra Crimeei.
În ultimele săptămâni, autorităţile locale au raportat mai multe atacuri masive cu drone şi rachete împotriva peninsulei anexate în 2014.
Una dintre principalele ţinte este baza Flotei ruse din Marea Neagră din oraşul-port Sevastopol, care a fost nevoită să îşi consolideze protecţia pe uscat, pe mare şi aerian.
Din această cauză, Crimeea nu a putut să organizeze tradiţionala paradă navală la 9 mai, cu ocazia Zilei victoriei.
CITEȘTE ȘI: Camuflaj „de modă veche”: După ce Ucraina a scufundat crucișătorul Moskva, rușii au aplicat pe cea mai valoroasă navă o nouă schemă de camuflaj
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News