Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii ucraineni învață să opereze drone de luptă turcești Bayraktar TB2
05 sep 2019 / 14:21
Militari ai Forţelor Aeriene ucrainene vor fi instruiţi să opereze pe vehiculele aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar TB2, achiziţionate din Turcia, în viitorul apropiat, a declarat serviciul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării, potrivit Ukrinform.net.

Un curs de instruire pentru militarii ucraineni care vor învăţa să opereze și să întrețină vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2, are loc în acesta perioada în Kesan, Turcia. Aproximativ 30 de instructori, tehnicieni, operatori și experți ucraineni vor lua parte la acest curs.

(w670)

Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, cursul de pregătire a fost prevăzut în contractul de furnizare a drone Bayraktar TB2 și se desfășoară la baza de pregătire a producătorului turc de drone - Baykar Makina. Programul de pregătire este planificat să dureze timp de trei luni și include părți teoretice și practice. Specialiștii ucraineni trebuie să se întoarcă în Ucraina cu certificatele care atestă că sunt pregătiţi şi că îndeplinesc toate condiţiile pentru utilizarea dronelor Bayraktar TB2.

Vehicule aeriene de luptă fără pilot Bayraktar TB2 sunt produse de compania turcă Baykar Makina (companie care joacă astăzi un rol esențial în pionieratul pieței de sisteme aeriene fără pilot (UAS) din Turcia).

În 3-4 noiembrie 2018 a fost semnat în Turcia un contract pentru achiziționarea de drone pentru forțele armate ucrainene. Contractul prevedea livrarea a șase drone de luptă, două stații de control și 200 de rachete ghidate. Documentul prevede, de asemenea, un set de piese de schimb, mentenanţa și instruirea personalului militar. 

Contractul este estimat la 69 de milioane de dolari. Începând cu 20 martie 2019, Forțele armate ale Ucrainei au primit şi testat cu succes trei vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2.

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră