Statele Unite ale Americii ar putea anunța mâine un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Acesta va include rachete pentru avioanele F-16.
Statele Unite ale Americii ar putea anunța mâine un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Acesta va include rachete pentru avioanele F-16.
Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi, la tribuna ONU, că preşedintele rus Vladimir Putin a eşuat în invazia sa din Ucraina, şi a îndemnat Naţiunile Unite să-şi menţină susţinerea faţă de Kiev până când acesta va câştiga războiul.
Situația apărării ucrainene s-a agravat în ultimele zile la sud-vest de Donețk datorită întrebuințării masive de ruși a bombelor aeriene ghidate (KAB). Fortăreața Vuhledar a fost nivelată de bombardamente, care au permis infanteriei ruse să avanseze pe flancurile apărării ucrainene.
Candidatul republican la președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește ca rivalul său democrat Kamala Harris să câștige alegerile din noiembrie .
O parte din muniția livrată în cadrul inițiativei cehe explodează prematur și pune în pericol soldații și echipamentele, a reclamat guvernul ucrainean într-o scrisoare din august adresată guvernului ceh.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit în Statele Unite cu un obiectiv clar - să-și prezinte „planul de victorie” liderilor politici americani cheie, inclusiv președintelui Joe Biden , vicepreședintelui Kamala Harris și, eventual, fostului președinte Donald Trump.
Potrivit informațiilor pe care Brigada 95 Desant Asalt din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei le-a publicat pe 23 septembrie însoțite de imagini, forțe ucrainene au creat o nouă breșă la granița cu Rusia, inițiind o altă incursiune pe teritoriul rus.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat duminică una dintre cele mai cunoscute fabrici de muniție - facilitatea de producție din orașul american Scranton, aflată în statul Pennsylvania.
DefenseRomania a participat la o masă rotundă organizată de Ambasada Ucrainei la București, eveniment media în cadrul căruia Excelența Sa Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București, a discutat despre situația din Ucraina la aproape trei de de la invazia pe scară largă declanșată de ocupantul rus.
Există discuții la nivel aliat, dar departe de a exista și un consens, despre angajarea dronelor și rachetelor de către România și Polonia, deasupra teritoriului Ucrainei, care zboară pe direcția celor două state NATO.
Iranul nu a furnizat Rusiei și lansatoarele mobile odată cu rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune despre care s-a vorbit intens la începutul acestei luni, după cum a informat Reuters care citează trei surse apropiate de subiect.
Cancelarul german Olaf Scholz a asigurat că atâta timp cât va fi șeful guvernului federal, țara sa nu va furniza Ucrainei nicio rachetă cu rază lungă de acțiune.
Rusia nu va participa la nicio continuare a „summitului de pace” care a avut loc în iunie în Elveția, pentru că întreaga procedură echivalează cu o „fraudă”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 21.09.2024, trupele ruse au lovit o navă de marfă uscată, care transporta rachete și muniții furnizate Ucrainei de țările occidentale.
România va fi etapa finală de pregătire pentru piloții ucraineni care au absolvit cursurile pregătitoare din Franța.
SUA vor anunța săptămâna viitoare un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina.
În noaptea de sâmbătă, 21 septembrie, au izbucnit explozii la un depozit de muniții situat în districtul Tikhorets din regiunea Krasnodar.
Ucraina va primi un împrumut de 35 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru a-și susține economia.
Rușii vor să treacă la atacuri non-stop asupra Ucrainei, cred unii experți ucraineni.
Rusia vrea să crească producția de drone de 10 ori iar până în 2030, vor fi înființate 48 de centre de cercetare și producție pentru aparate de zbor fără pilot.
Germania a înmânat Ucrainei un nou pachet de ajutor militar , care include tancuri Leopard 1 A5, vehicule de teren cu șenile Bandvagn 206, tunuri antiaeriene Gepard și muniție de 155 mm, a informat Interfax-Ucraina joi, 19 septembrie, citând date de la guvernul german.
Muniția de artilerie indiană ajunge în Ucraina prin Italia și Republica Cehă, iar transferul se desfășoară de cel puțin un an, relatează oficiali europeni și indieni, citați de Reuters.
Bărci de asalt care vor fi utilizate de ucraineni și donate de Suedia au ajuns în România. Țara noastră va asigura sprijinul logistic privind antrenarea ucrainenilor. Mai mult, președintele Klaus Iohannis a propus Parlamentului intrarea României în Coaliția pentru capabilități maritime dezvoltată sub egida Grupului de contact pentru Ucraina (UDCG).
În cursul nopții de 18.09.2024, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat cu drone un depozit de muniții din orașul Toropets (regiunea Tver).
Cotidianul american The Wall Street Journal a informat, în ediția din 17.09.2024, că numărul de ucraineni și ruși morți sau răniți în războiul care durează deja de doi ani și jumătate a ajuns la un million de persoane. Pierderile mari înregistrate de ambele părți crează nu numai probleme pe câmpul de luptă, ci provoacă și îngrijorări demografice.
Militarii ucraineni au lovit un teren de antrenament al trupelor ruse, aflat în apropiere de Donețk. Canalul de Telegram ''Vot Chto'' a publicat materialul video care ar fi surprins consecințele atacului cu rachete HIMARS sau M270 asupra acestei facilitaţi militare.
Militarii ruși angajați în războiul cu Ucraina sunt într-o derivă totală. Au comis o altă crimă de război prin executarea cu o sabie a un prizonier de război ucrainean neînarmat.
Ucraina nu a primit suficient ajutor militar din partea partenerilor occidentali pentru a echipa "nici măcar 4 din cele 14" brigăzi ale Armatei ucrainene de care țara are nevoie pentru a face față Rusiei, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CNN pe 15 septembrie. Mai mult, Zelenksi a spus că Armata e gata de o nouă contraofensivă dar nu are cu ce.
Forțele ruse au continuat ritmul ridicat al operațiunilor ofensive în multe zone din prima linie și continuă o contraofensivă în regiunea Kursk, arată o analiză publicată de Ministerul Apărării al Marii Britanii.
Rusia dorește să încheie războiul cu Ucraina până la sfârșitul anului 2025 sau începutul lui 2026, dar cu o victorie. Orice alt scenariu ar implica probleme mari.