Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mobilitate militară: UE vrea o unitate specială de intervenție rapidă. România nu e parte a proiectului
07 mai, 09:20
Mai multe state din Uniunea Europeană, inclusiv Germania și Franța, au propus formarea unei unități militare care să fie la dispoziția UE, o forță de răspuns rapid care ar putea interveni în crizele internaționale. 
NATO Special Operations Headquarters - NSHQ Facebook

Pentru Uniunea Europeană ar fi o nouă încercare de a-și crea o forță militară, după ce o primă încercare în sensul acesta a avut loc în urmă cu 20 de ani, transmite Reuters, care citează un oficial european de rang înalt.

Oficialii țărilor membre s-au exprimat în favoarea înființării unei unități militare cu 5.000 de soldați, carora li s-ar putea alătura nave și avioane, pentru a ajuta guvernele străine democratice care au nevoie de ajutor urgent.

Cele 14 țări care își doresc o unitate specială militară la nivelul UE sunt Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Germania, Grecia, Franța, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Portugalia, Slovenia și Spania.

Discutată pentru prima dată în 1999, UE a înființat de abia în 2007 o unitate cu grupuri de luptă de 1.500 de militari, pentru a răspunde la crize internaționale. Aceaste grupuri nu au fost însă niciodată folosite.

G Ad:

În mod tradițional, UE se bazează pe NATO pentru acțiuni militare, dar de-a lungul timpulului președinții SUA, în special Donald Trump, au cerut liderilor europeni să facă mai mult pentru propria securitate, în special la frontierele Uniunii, chiar dacă NATO rămâne angajată în apărarea Europei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro