Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion de antrenament Mirage F1 s-a prăbușit la Baza Aeriană Nellis din Nevada. Pilotul nu a supraviețuit
26 mai, 17:06
O echipă de anchetatori investighează decesul unui pilot american după ce s-a prăbușit cu un avion Mirage F1 la Baza Aeriană Nellis din Nevada.
Avion Mirage F1 compania Draken Sursa foto: Captură video/Youtube

Pe 24 mai un avion Mirage F1 s-a prăbușit, în jurul orei 14:30, în partea de sud a bazei aeriene Nellis din Nevada. Avionul Mirage F1 era deținut și operat de contractorul Draken International, cu sediul în Florida, care din 2015 se ocupa de antrenamentul piloților la Baza Nellis, transmite Air Force Magazine.

Numele pilotului nu a fost dat publicității.

 

Nu este clar dacă flota de avioane folosită de compania Draken este acum reținută la sol sau ce impact operațional ar putea avea accidentul asupra școlii de instruire sau asupra altor cursuri de zbor de la Baza Aeriană Nellis. 

În 2015, compania Draken la început folosea în așa-numitele misiuni ”Red Air” avioane L-159 Honey Badgers și A-4 Skyhawks. Ulterior a început să introducă avioane Mirage F1 construite în Franța și achiziționate de la forțele aeriene spaniole dar și Atlas Cheetahs, achiziționate din Africa de Sud. Primul zbor cu Mirage F1 a avut loc cu puțin peste un an în urmă, când au provocat la întrecere avioanele F-15E Strike Eagles ale US Air Force.

În iunie 2018, Draken a câștigat un contract până în decembrie 2023 în valoare de 280 de milioane de dolari pentru a continua antrenamentul piloților la Baza Aeriană Nellis. Contractorul utilizează zilnic între 18 la 24 de avioane pe post de adversari pentru ”școala de arme ale USAF, în misiuni de testare operațională, exerciții de alarmare, precum și pentru pregătirea pentru luptă la Baza Forțelor Aeriene Hill din Utah ”, se mai arată în comunicat.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro