Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un avion francez Rafale a testat capacitatea sistemelor antiaeriene cipriote
18 feb, 10:11
Avioanele de vânătoare franceze Rafale au pus la încercare capacitățile sistemelor antiaeriene ale armatei cipriote, în timpul unui exercițiu militar comun, precizeaz ă Ekathimerini.

O aeronavă de luptă Dassault Rafale a zburat în spaţiul aeriană cipriot, decolând de la bordul portavionului francez Charles de Gaulle, nava amiral a Marinei Franceze și a preluat rolul de atac pentru a testa eficienţa sistemelor antiaeriene al armatei cipriote.

Charles de Gaulle a fost staționat la o distanță de 240 de metri de zona în care se desfășura exercițiul. Au fost activate sisteme antiaeriene, care au localizat cu succes aeronaval Rafale care avea rolul de a simula un atacat.

Exprimându-și satisfacția față de performanțele armatei cipriote în urma finalizării exercițiului militar comun cu Franța, ministrul cipriot al Apărării, Savvas Angelides, a precizat că vor urma mai multe astfel de exerciții.

,,Astăzi [exercițiul militar comun] este un bun exemplu al cooperării noastre cu Franța la nivel militar și sunt cu adevărat încântat că personalul Gărzii Naționale are posibilitatea de a primi o astfel de pregătire la nivel înalt", a spus el.

„Când vă aflați la centrul de control, unde puteți vedea cum cooperează, coordonează și evaluează situația, înțelegeți că suntem la un nivel foarte ridicat'', a precizat ministrul.

Pe viitor sunt planificate mai multe exerciții militare cu Franța, care ar fi exerciţii aeriene, de apărare antiaeriană, dar şi exerciţii navale la care vor participa fregatele franceze care însoțesc portavionul Charles de Gaulle.

Marți, ministrul francez al Apărării, Florence Parley, urmează să organizeze întâlniri cu omologul sau cipriot Angelides și președintele Nicos Anastasiades din Cipru.

Angelides a spus că vizita ministrului armatelor Franței va oferi oportunitatea de a discuta despre provocările de securitate din regiune.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro