Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un avion MiG-31 s-a prăbușit în Kazahstan (Video)
17 apr, 12:01
Un avion MiG-31, aparţinând Forțelor Aeriene din Kazahstan, s-a prăbușit în cursul zilei de joi, în apropierea aeroportului din Karagandá, în sud-estul țării, a informat Ministerul Apărării de la Astana, menţionând că piloții au reușit să se catapulteze.
Sursa Foto: The Drive

,,Accidentul a avut loc la sud de aerodromul din Karaganda. După decolare, unul dintre motoare a luat foc. După ce au primit ordinul de a se catapulta, piloții au direcționat aeronava către un câmp, asigurându-se că viaţa altor persoane nu este pusă în pericolo’’, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Kazahstan.

Mikoian-Gurevici MiG-31 (cod NATO: Foxhound) este un interceptor supersonic conceput pentru a înlocui modelul MiG-25 „Foxbat".

MiG-31 a fost proiectat pentru a înfrunta bombardiere strategice supersonice americane care zboară la altitudine joasă (B-1B de exemplu), mig-31 are capacităţi de luptă destul de bune la altitudine joasă şi un radar performant.

Echipat cu un sistem de afişaj HUD (Head-Up-Display), avionul mig-31 – numit şi Foxhound – este mai vechi şi mai greu manevrabil decât mig-29 şi Su-27, dar este totuşi un bun interceptor, cu o viteză maximă de Mach 2,83 şi o rază de manevrare de 1.450 km.

După încheierea Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, MiG-31 este în prezent operat de Forţele Aeriene Ruse și Forţele Aeriene din Kazahstan. Deşi producţia avioanelor MIG-31 a fost suspendată la începutul anilor 1990, interceptorul Foxhound, este îmbunătăţit pentru a-i extinde durata de viaţă până în 2028 sau 2030, până când i se va găsi un înlocuitor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro