Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion multirol Su-30SM s-a prăbușit în Kazahstan. Piloții s-au salvat prin catapultare
17 apr, 13:23
Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Kazahstan a informat că, pe 16 aprilie, ora locală 20.45, o aeronavă multirol Su-30SM s-a prăbușit în timp ce evolua în spațiul aerian național.
Su-30SM, Kazahstan. Sursă foto: Ministerul Apărării din Kazahstan

Cei doi piloți ai avionului au reușit să se salveze prin catapultare și se află în prezent sub supraveghere medicală. Nu s-au raportat alte victime sau pagube materiale.

O comisie specială s-a deplasat la fața locului pentru a investiga cauza accidentului.

Potrivit mesajului postat pe contul oficial de Telegram al Ministerului Apărării din Kazahstan, aeronava s-a prăbușit în cadrul zborurilor de antrenament efectuate de piloți la Centrului de instrucție pentru aviație din localitatea Balkhash, în timpul efectuării manevrelor de aterizare.

În urma a trei acorduri semnate cu Rusia pe parcursul mai multor ani, Kazahstanul a comandat un total de 36 de avioane Su-30SM, în versiune similară celei utilizate de aviația rusă. Datele din surse deschise arată că până în prezent au fost livrate 20 de aeronave, în loturi mici, de două sau patru bucăți. Ultimele două loturi, de câte patru avioane, au sosit în Kazahstan recent, în lunile noiembrie și decembrie 2020.

G Ad:

„Avionul Su-30SM va crește semnificativ capacitățile de acoperire a trupelor și obiectivelor împotriva atacurile aeriene, precum și de detectare și distrugere a țintelor aeriene și terestre”, declara în noiembrie 2020 Nurlan Ormanbetov, comandantul șef al Forțelor Aeriene din Kazahstan. În același timp, ministerul Apărării dădea asigurări că piloții kazahi au fost deja instruiți la cele mai înalt standard pentru utilizarea noilor aeronave.

Cu toate acestea, se ridică întrebări asupra nivelului de pregătire și asigurare a zborurilor de către personalul specializat, cu atât mai mult cu cât, în urmă doar o lună, o aeronavă militară de transport An-26 s-a prăbușit, tot în timpul manevrelor de aterizare, în cel mai mare oraș din Kazahstan, Almaty.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro