Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două F-16 turce au interceptat avioane ruseşti Su-24, nu în Marea Neagră, ci în Marea Baltică (Foto/Video)
06 sep, 15:52
Ministerul turc al Apărării a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, că două avioane de luptă F-16 ale Forțelor Aeriene Turce, care participă la misiunea de poliţie aeriană în Polonia, au interceptat două avioane de atac ruse Su-24 Fencer care zburau în spaţiul aerian al Mării Baltice.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului turc al Apărării, avioanele F-16 care iau parte la Misiunea NATO de Poliție Aeriană din spațiul aerian al statelor baltice, au decolat de la baza aeriană Malbork din Polonia pentru a intercepta două avioane de atac ruse Su-24 care zburau în spaţiul aerian al Marii Baltice.

Ministerul turc al Apărării mai precizează că misiunea de interceptare a fost efectuată în condiții de siguranță maximă. Un material video cu momentul interceptării fiind postat pe rețelele de socializare pe 3 septembrie, precizează publicaţia militară Defence-Blog.

În imagini se poate observa momentul în care unul două avioane F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, care au decolat de la baza aeriană Malbork, se apropie destul de mult, dar fără a recurge la manevre periculoase, de cele două avioane Su-24 ale Forţelor Aeriene Ruse .

G Ad:

Un detașament al Forțelor Aeriene Turce - format din aproximativ de 80 de militari (piloți și personal tehnic) și patru avioane F-16 - este dislocat la baza aeriană Malbork din Polonia, unde executa, până la jumătatea lunii septembrie, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Este a doua oară când Forțele Aeriene Turce contribuie cu avioane de luptă la misiunea de poliția aeriană NATO din regiune Marii Baltice și prima dată când avioanele sale sunt desfășurare la Malbork, Polonia.

Publicaţia TurDef, care a relatat despre acest recent eveniment, aminteşte că Turcia este singura țară NATO care a doborât avioane rusești. Chiar dacă Turcia și Rusia au relații bilaterale bune în acest monet, incidentul din anul 2016 nu a fost uit de piloţi.

La 24 noiembrie 2015, un avion de vânătoare F-16 al Forțelor Aeriene Turce a doborât un avion de atac rus Sukhoi Su-24M în apropierea frontierei Siria-Turcia.

La momentul respectiv Ministerul turc al Apărării a precizat că aeronava rusă a fost doborât deoarece a intrat în spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizată să își schimbe direcția de 10 ori pe o perioadă de cinci minute.

Ministerul rus al Apărării a negat faptul că avionul a părăsit vreodată spațiul aerian sirian, susținând că datele prin satelit arătau că Sukhoi se afla la aproximativ 1.000 de metri (1.100 de metri) în interiorul spațiului aerian sirian când a fost doborât.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro