Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un F/A-18 Super Hornet decolează folosind un sistem ski-jump (VIDEO)
23 dec 2020 / 10:20
Imagini spectaculoase surprinse din timpul unei decolări efectuate de o aeronavă F/A-18 Super Hornet, care a utilizat o instalație modulară de tip ski-jump.

Un F/A-18 Super Hornet dezvoltat de Boeing a efectuat cu succes o decolare folosind rampa (ski-jump). Imaginile au fost publicate de Boeing India.

Scopul acestui test e reprezentat de intenția Marinei Indiei de a achiziționa aeronave care să opereze pe portavion. India ar putea achiziționa 60 de aeronave Super Hornet. 

New Delhi intenționează să înlocuiască astfel aeronavele MiG-29K. Noile aeronave ar trebui să intre în serviciul Indiei până în 2032.

 

 

 

India deține două portavioane: INS Vikramaditya și INS Vikrant, din care primul se află în serviciu și operează aeronave MiG-29K, în timp ce al doilea portavion al țării este supus testelor.

Sistemul de decolare ski-jump e folosit de mai multe portavioane, inclusiv în Rusia, China sau Marea Britanie. Popular Mechanics amintește că acest sistem de decolare folosind rampa este mai ieftin, dar are și un dezavantaj: aeronavele transportă mai puțin combustibil și armament, fiind astfel afectată autonomia și eficacitatea avioanelor de luptă.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro