Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pilot american a zburat cu un însemn militar pe care scria „Rusia” deasupra unui Su-27
09 apr, 18:20
O poză interesantă a născut câteva controverse pe internet după ce pe canalele oficiale au apărut imagini cu un pilot american care zbura cu însemne militare rusești.
Pilot american cu însemn militar pe care apare un Su-27 și pe care scrie „RUSIA”. Sursă foto:  Airman 1st Class Jessi Monte via Defence-Blog.com

Imaginea fost publicată de 48th Fighter Wing și datează de acum câteva zile din timpul exercițiului Point Blank 21-2. Exercițiul este organizat de americani în comun cu Royal Air Force.

În fotografie apare un pilot, care se pare că face parte din Escadrila 492, și care zboară cu un însemn militar în culorile steagului Federației Ruse. Pe emblemă se poate sesiza o aeronavă rusească de vânătoare de tip Su-27 iar deasupra scrie citeț: ”RUSIA”. 

Imaginea a fost publicată și de către cei de la Defence-Blog după ce a stârnit numeroase reacții pe internet.

Forțele Aeriene ale SUA au clarificat fotografia: Așa cum intuiau majoritatea, pilotul american se afla în cadrul unei misiuni în care juca rolul unui potențial inamic care săvârșea agresiunea. Americanii se pare că au personalizat puțin exercițiul militar.

G Ad:

Având în vedere că escadrila din care face parte e dotată cu aeronave F-15E Strike Eagle, putem deduce că pilotul care purta însemne militare rusești pilota un astfel de avion.

În ceea ce privește exercițiul Point Blank, acesta urmărește creșterea interoperabilității între statele aliate și are ca obiectiv principal descurajarea potențialilor adversari.

Exercițiul are loc în aceste zile, iar manevrele militare se desfășoară deasupra Mării Nordului. 

La Point Blank 21-2 au fost mobilizate peste 50 de aeronave militare. Printre ele se numără și F-16, F-16, Eurofighter sau F-35.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro