Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ungaria cumpără rachete cu rază medie AIM-120C-7
28 aug 2019 / 13:21
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea rachetelor cu rază medie AIM-120C-7 (AMRAAM) către Ungaria, a anunțat Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare (DSCA) la 27 august, transmite defenceblog .

Într-un comunicat de presă se arată că a fost aprobată o vânzare militară externă în valoare de 500 de milioane de dolari care constă din 180 de rachete AMRAAM, rachete de instruire, dispozitive de securitate criptografice și de comunicații, dar și echipamente asociate către Ungaria.

Departamentul de Stat a adăugat că această vânzare va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui aliat NATO, ceea ce reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa. Această vânzare este în concordanță cu inițiativele americane de a oferi aliaților-cheie din regiune sisteme moderne care vor spori interoperabilitatea cu forțele americane și vor crește securitatea.

Ungaria intenționează să utilizeze aceste echipamente și serviciile de apărare pentru a-și moderniza forțele armate, pentru a-și extinde capacitatea de a descuraja amenințările regionale și pentru a-și consolida apărarea”, se mai arată în comunicat, subliniind că „această vânzare va contribui la interoperabilitatea Ungariei cu Statele Unite și alți aliați. Ungaria nu ar trebui să întâmpine dificultăți în absorbția acestui echipament în forțele sale armate."

Contractul va fi onorat de Raytheon Missile Systems.

Racheta AMRAAM este un din cele mai sofisticate din lume. Cu mai mult de 25 de ani de proiectare, modernizări, testare și producție, racheta AIM-120 continuă să îndeplinească toate cerințele. 

Achiziționată de 37 de țări, inclusiv SUA, racheta AMRAAM a fost integrată și pe avioanele F-15, F-16, F/A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado și Harrier. Rachetele AIM-120C5 și AIM-120C7 sunt integrate pe avioanele F-35 ale US Air și F-35B ale US Navy.

Vezi și: Un F-35 al RNAF a efectuat primele lansări ale unei rachete AIM-120 - VIDEO

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională