Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria cumpără rachete cu rază medie AIM-120C-7
28 aug, 13:21
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea rachetelor cu rază medie AIM-120C-7 (AMRAAM) către Ungaria, a anunțat Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare (DSCA) la 27 august, transmite defenceblog .

Într-un comunicat de presă se arată că a fost aprobată o vânzare militară externă în valoare de 500 de milioane de dolari care constă din 180 de rachete AMRAAM, rachete de instruire, dispozitive de securitate criptografice și de comunicații, dar și echipamente asociate către Ungaria.

Departamentul de Stat a adăugat că această vânzare va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui aliat NATO, ceea ce reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa. Această vânzare este în concordanță cu inițiativele americane de a oferi aliaților-cheie din regiune sisteme moderne care vor spori interoperabilitatea cu forțele americane și vor crește securitatea.

Ungaria intenționează să utilizeze aceste echipamente și serviciile de apărare pentru a-și moderniza forțele armate, pentru a-și extinde capacitatea de a descuraja amenințările regionale și pentru a-și consolida apărarea”, se mai arată în comunicat, subliniind că „această vânzare va contribui la interoperabilitatea Ungariei cu Statele Unite și alți aliați. Ungaria nu ar trebui să întâmpine dificultăți în absorbția acestui echipament în forțele sale armate."

Contractul va fi onorat de Raytheon Missile Systems.

Racheta AMRAAM este un din cele mai sofisticate din lume. Cu mai mult de 25 de ani de proiectare, modernizări, testare și producție, racheta AIM-120 continuă să îndeplinească toate cerințele. 

Achiziționată de 37 de țări, inclusiv SUA, racheta AMRAAM a fost integrată și pe avioanele F-15, F-16, F/A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado și Harrier. Rachetele AIM-120C5 și AIM-120C7 sunt integrate pe avioanele F-35 ale US Air și F-35B ale US Navy.

Vezi și: Un F-35 al RNAF a efectuat primele lansări ale unei rachete AIM-120 - VIDEO

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"