Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria va achiziționa peste 300 de vehicule militare turceşti (Foto). Budapesta anunţă o producţie autohtonă
22 dec 2020 / 12:44
Dezvoltarea și producția unor noi tipuri de vehicul militar 4x4 vor începe în Ungaria, a anunțat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare. Soldații maghiari vor primi peste 300 de vehicule militare noi, iar proiectul are la baza familia de vehicule militare turceşti Ejder Yalcin MRAP 4x4 – dezvoltată cu implicarea companiei germane de apărare Rheinmetall. 

Achiziția unei noi familii de vehicule militare 4x4 pentru Forțele Armate a început în 2018, când Forțele Armate Maghiare au cumpărat primele 10 vehicule de la compania de apărare turcă Nurol Makina, pe care le-au botezat Gidrán.

Cele 10 vehicule sunt o versiune configurată pe plan intern a vehiculului Ejder Yalcin MRAP de la Nurol Makina, care este standardizată în Ungaria sub numele Gidrán. Conform cerinţelor Armatei maghiare, aceste vehicule sunt echipate cu sisteme de arme şi de comunicaţii fabricate în Germania.

Forțele armate maghiare au semnat un contract pentru furnizarea a încă patruzeci de vehicule blindate 4x4, a precizat Gáspár Maróth. Potrivit oficialului ungar, această comandă face parte din programul care vizează achiziționarea a peste trei sute de vehicule blindate, iar următoare etapă va consta în începerea producţie pe plan local, cu participarea industriei maghiare de armament.

Cele patruzeci de vehicule vor fi foarte asemănătoare cu cele zece vehicule blindate de tip Gidrán, care au ajuns recent la Forțele Armate Maghiare, precizează publicaţia Mandiner.hu.

Achiziționarea vehiculelor militare nou sosite face parte dintr-un proiect mai amplu de fabricare și cumpărare a peste 300 de 4x4, care are ca scop dotarea armatei cu o familie de vehicule militare blindate multi-rol de ultimă generaţie.

Potrivit publicaţiei Portfolio.hu, primele patruzeci de vehicule 4x4 vor fi fabricate în Turcia, modificate în funcție de cerinţele Forţelor Armate Ungare, dar restul vor fi fabricate în Ungaria, cu implicarea inginerilor companiei germane Rheinmetall. 

Sursa citată precizează că pe teritoriul Ungariei ar urma să fie fabricate pentru armată – cu implicarea inginerilor companiei germane Rheinmetall, dar și cu implicarea celor ungari – între 260-280 de vehicule militare.

Mass-media de la Budapesta susţine că vehiculele militare numite Gidrán vor fi, de asemenea, destinate şi exportului, așa cum este cazul tuturor celorlalte vehicule militare și arme fabricate în Ungaria.

Pe lângă versiunea internă a lui Ejder Yalcin, un alt vehicul militar Yörük, derivat din NMS 4x4, ar urma să fie produs și în Ungaria. Deocamdată, nu este clar dacă ambele vehicule militare ale companiei turce Nurol Makina vor purta numele Gidrán, a declarat Gáspár Maróth.

Dezvoltarea și producția unui nou tip de vehicul militar 4x4 ar putea începe în Ungaria în 2021. Proiectul va implica filiala maghiară a Rheinmetall și HT Division Zrt.

Coproducția Gidrans cu Rheinmetall va include o componentă de cercetare și dezvoltare, ambele activități vor avea loc în Ungaria. Locația de producție și dezvoltare va fi Kaposvár. Pe viitor, vehiculele Gidrans ar urma să fie echipate cu staţii de arme telecomandate, instalate pe turelă, fabricate de compania Rheinmetall, care vor fi disponibile și în Ungaria. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro