Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Air Force, primul bombardament aerian în Somalia sub administrația Biden
21 iul, 17:39
Forțele aeriene americane au efectuat pe 20 iulie un bombardament aerian care i-a vizat pe luptătorii al-Shabab din Somalia, prima astfel operațiune condusă de președintele Joe Biden.
F-16 al SUA, în timpul unei misiuni de realimentare aeriană. Sursă foto: US Air Force

Atacul are loc după ce majoritatea soldaților americani au părăsit țara și a fost făcut în sprijinul forțelor partenere somaleze atacate în vecinătatea Galkayo, transmite Air Force Magazine.

"Nu au existat forțe americane terestre care să însoțească forțele somaleze în timpul acestei operațiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Cindi King.

"Forțele SUA sunt autorizate să execute bombardamente în sprijinul forțelor partenere desemnate de comandantul luptei, aflate sub autoapărare colectivă”.

Ultimul atac aerian din Somalia a fost pe 19 ianuarie, chiar înainte ca Biden să fie învestit în funcția de președinte.

G Ad:

În decembrie, președintele de atunci, Donald J. Trump, a ordonat trupelor americane să părăsească Somalia ca parte a unei mari misiuni rapide de transport aerian numită Operațiunea Octave Quartz. De atunci, forțele americane ”fac naveta la locul de muncă”, zburând în misiuni pe termen scurt, apoi părăsind țara, a declarat generalul Stephen J. Townsend, comandantul forțelor armate americane din Africa.

Luna trecută, totuși, Townsend a declarat că Departamentul de Apărare are în vedere trimiterea trupelor americane înapoi în Somalia. ”Repoziționarea destul de bruscă din Somalia” a făcut misiunea mai riscantă și mai complexă, a mai spus el.

”Așadar, ceea ce încercăm să facem este să gestionăm acest risc și complexitate, deoarece încercăm în continuare să ajutăm partenerii africani în provocările lor de securitate”, a adăugat el.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro