Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy a comandat avioane P-8A Poseidon
01 apr, 20:08
US Navy a acordat companiei Boeing un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru producția a 11 avioane P-8A Poseidon.
 avion american de cerctare P-8A Poseidon

Nouă aeronave se vor alătura flotei marinei SUA și două vor merge la Royal Australian Air Force (RAAF), partener în programul comun P-8A din 2009, transmite Naval News.

Noul contract aduce numărul total de avioane P-8A ale marinei SUA la 128 și și pe cele deținute de RAAF la 14.

”P-8A continuă să fie un atu de neprețuit, iar aceste aeronave suplimentare vor contribui la furnizarea capacităților extinse de patrulare și recunoaștere maritimă pentru flotă”, a declarat căpitanul Eric Gardner, manager al Programului de patrulare și recunoaștere maritimă al US Navy.

P-8A este un avion de razboi anti-submarin și anti-suprafață cu rază lungă de acțiune. Este vital pentru colectarea informațiilor, recunoaștere, căutare și salvare. Desfășurat în întreaga lume, cu 103 aeronave în funcțiune și peste 300.000 de ore de zbor, performanța și fiabilitatea P-8 oferă încredere clienților care operează într-un teatru de operații incert.

P-8 este echipat cu arme maritime și este principala aeronavă cu capacitatea de a detecta și urmări submarinele. Aeronava este modificată pentru a include un compartiment pentru bombe. Are două stații de arme pe fiecare aripă și poate transporta 129 sonoboye (sonare pentru cercetare acustică pentru lupta anti-submarin). Aeronava poate fi alimentată cu combustibil în zbor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro