Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VertiJet un mixt între avion și elicopter dezvoltat de Agenția SUA pentru Cercetare Avansată a Proiectelor
11 iul, 20:47
Skyworks Global și Scaled Composites vor oferi aeronavele VertiJet armatei americane în planurile viitoare de înzestrare devenind un competitor pe piața Armatei Americane.

John Michel, directorul executiv al Skyworks Global și general de brigadă în rezervă de la Forțele Aeriene din SUA, a declarat pe 9 iulie, că VertiJet poate îndeplini o varietate de misiuni militare: logistică de la o navă la alta, inteligență, supraveghere și recunoaștere, escorta armată și operații speciale

VertiJet este o aeronavă independentă de pistă, care poate să decoleze și să aterizeze pe verticală și să se zboare similar ca un elicopter. VertiJet va încorpora tehnologii proiectate și dezvoltate de Skyworks în programul Heliplane al Agenției SUA pentru Cercetare Avansată a Proiectelor de Apărare pentru a obține o viteză maxima estimată de 644 km/h și o rază de acțiune de 1.000 km cu o sarcină utilă de maximum 454 kg. Michel a spus că Skyworks și Scaled Composites vizează costul unitar al produsului VertiJet pentru cuprins între 6 - 8 milioane de dolari.

Acest model a fost conceput pentru a combina atributele cheie ale unui elicopter și a unei aeronave cu aripă fixă: capacitatea de zbor și aterizare verticală și capacitatea de a acoperi o aeronavă cu aripă rotativă combinată cu capacitatea de croazieră de mare viteză și eficiența unei aripi fixe. VertiJet dispune de două motoare turbo jet, un rotor mare pentru decolare și aterizare, patru arme puternice sub aripile fixe și brațe duble cu un stabilizator orizontal.

Vezi și: O dronă americană de tip RQ-4A Global Hawk a zburat aproape de Crimeea

Ştiri Recomandate

Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene
Yemen a revendicat atacul cu drone asupra Arabiei Saudite
Iranul a capturat o navă în Golful Persic
Rusia, ample exerciții comune cu China, India și Pakistan
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc
Jens Stoltenberg este "extrem de preocupat" de atacurile din Arabia Saudită şi critică Iranul
Șeful ISIS cheamă susținătorii să salveze jihadiștii reținuți și familiile lor
US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE