Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viitorul Chinook Block 2 este incert. Echipajul, afectat de vibrațiile puternice ale elicopterului
18 ian, 17:26
Pentagonul a publicat raportul anual din 2020 privind sistemele majore de arme ale Departamentului Apărării, subliniind problemele identificate cu noile pale din material compozit ale elicopterului Chinook CH-47F Block II.

Dezvoltată de Boeing și armata SUA, ACRB (Advanced Chinook Rotor Blades) - noul tip de pale, din material compozit, având un design modificat, se dovedește a fi un program cu probleme.

Auditorul tehnic al Pentagonului raportează că cel mai recent design al palelor rotorului Chinook (ACRB) produce vibrații excesive la sol și în zbor, care pot cauza riscuri din punct de vedere al siguranței zborului, relatează Defence-blog.

Potrivit raportului, echipajele elicopterelor Chinook au raportat o stare de oboseală accentuată, precum și alte probleme fizice datorate vibrațiilor excesive în urma zborurilor de testare în care au fost utilizate pale de tip ACRB.

 

Primele variante de pale tip ACRB erau stabile, dar nu întruneau specificațiile tehnice dorite

 

Auditorul tehnic al Pentagonului a declarat că proiectele inițiale ARCB erau stabile, dar nu furnizau îmbunătățirile de putere prevăzute de modelele de calcul.

În a doua jumătate a anului 2021, biroul de programe va examina problema și va determina care este impactul său asupra programului .

CH-47 Chinook este un elicopter bimotor, cu rotor în tandem, având o greutate ridicată. Proiectat și produs la începutul anilor 1960, acesta este singurul tip de elicopter al armatei care poate efectua transport cu greutăți mari, dispunând și de trei cârlige pentru transport de cargo extern.

Chinook Block II combină noile tehnologii, inclusiv noul tip de pale ale rotorului, rezervoarele de combustibil reproiectate, un fuzelaj întărit și o transmisie îmbunătățită - toate vizând creșterea capacității de ridicare pentru noua generație a elicopterului Chinook.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro