Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagonul vrea 145 de bombardiere B-21 Raider pentru Forţele Aeriene ale SUA
28 mai, 10:43
În următorii ani, Pentagonul intenționează ca Forţele Aeriene ale SUA să aibă în dotare cel puţin 145 de bombardiere stealth B-21 Raider. Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării a primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Frank Kendall, candidatul președintelui Joe Biden pentru funcţia de secretar al Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat în exclusivitate, în această săptămână, că susţine poziţia US Air Force conform căreia trebuie să achiziționeze cel puțin 145 de bombardiere stealth B-21 Raider.

Aceste aeronave ar urma să înlocuiască flota de bombardiere stealth B-2 Spirit, precum și bătrânele bombardiere B-1B.

"Cred că ... este un număr rezonabil, în acest moment", le-a spus Kendall senatorilor americani, in timpul unei audieri in Senatul SUA, pe 25 mai 2021.

„Suntem departe de a realiza acest lucru și cerințele se pot schimba în timp ... [dar] ca bază pentru gestionarea programului, cred că este rezonabil’’, a mai spus acesta.

G Ad:

Publicaţia AeroSpace Manufacturing precizează că, dacă costul pentru primele 100 de bombardiere stealth B-21 a fost estima la aproximativ 80 de miliarde de dolari, noul obiectiv pentru achiziţionarea a 145 de astfel de aeronave va depăşi cu siguranţă 90 de miliarde.

Experţii militari ai publicaţiei The War Zone precizează că, până la acesta dată, rămâne neclar dacă planul US Air Force este ca toate bombardierele B-21 să aibă capabilităţi nucleare (posibilitatea de a transporta şi de a lansa rachete cu încărcătură nucleară).

Forțele Aeriene ale SUA au în dotare doar 21 de bombardiere B-2, care pot transporta arme nucleare. De asemenea, Forțele Aeriene ale SUA au 76 de bombardiere B-52H, dar cea mai mare parte dintre acestea au fost convertite într-o configurație exclusiv convențională. În cele din urmă, US Air Force ar urma să păstreze 45 de bombardiere B-1B , care pot transporta doar muniții convenționale, până în 2036.

Au trecut aproape doi ani de la finalizarea designului şi cinci ani de la publicarea primelor imagini grafice ale viitorului bombardier al US Air Force, B-21 Raider, iar compania Northrop Grumman a reuşit să dea foarte repede viaţă acestui program, prin realizarea a două aeronave.

Rase of the Raider este o poveste care a început în februarie 2016 când Northrop Grumman a inițiat primele lucrările de proiectare și construcție ale bombardierului B-21, iar programul a progresat rapid în ultimii ani.

În mai puţin de trei ani, designul bombardierului B-21 s-a dovedit a fi unul stabil și matur, fiind finalizat cu succes în noiembrie 2018 la Centrul de excelență pentru proiectarea aeronavelor al companiei Northrop Grumman.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strâns legată de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Forțele Aeriene se asigură că aeronava va fi accesibilă, durabilă și rapidă modificabilă / actualizabilă.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro