Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
A crescut numărul militarilor implicați în acțiunile pentru combaterea Covid-19
02 apr, 19:51
Dacă în primele zile după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3 prin care s-a cerut  sprijin Ministerului Apărării Naționale în acțiunile de combatere a noului coronavirus Covid-19 numărul militarilor prezenți la acțiuni era puțin peste 700, în ultimele 24 de ore, la nivelul țării peste 1.800 de militari au sprijinit autoritățile în acțiuni. 

"În intervalul 1 aprilie ora 16.00 - 2 aprilie ora 16.00, un număr de 1.850 militari şi 493 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 382 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Giurgiuleşti (Galaţi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane", se arată într-un comunicat MApN.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr de 267 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, Armata României intensifică misiunile de patrulare executate în comun cu forţele MAI (Poliţie şi Jandarmerie) în Capitală şi în alte localităţi din ţară acolo unde sunt solicitări de acest gen.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 1.843 misiuni, la care au participat 10.416 militari şi 3.017 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 6.217 teste.


Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă