Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Airbus va prezenta avioane și elicoptere produse de companie, în cadrul expoziției Partner Defence Show din Serbia
08 oct, 15:14
Airbus urmează să participe la evenimentul Partner Defence Show, ediția 2021, care va avea loc la Belgrad, în perioada 11-14 octombrie. Airbus își va prezenta portofoliul de produse și servicii inovatoare care îndeplinesc și vor putea îndeplini în viitor cerințele industriei aerospațiale ale Serbiei.
C295, sursă foto: Airbus

La hala de expoziții 4, standul Airbus #4009 va prezenta modele la scară ale elicopterului bimotor H145M, ale elicopterului tactic cu rază lungă de acțiune H225M și ale aeronavei militare de transport C295, precum și ale avionului A220 cu structură îngustă și 5 rânduri de scaune, potrivit unui comunicat al Airbus, emis către DefenseRomania.

„Cunoscut și utilizat pe scară largă în Serbia, H145M este răspunsul la cele mai exigente operațiuni din ziua de azi, versatilitatea ridicată, performanța și eficiența din punctul de vedere al costurilor pliindu-se pe aceste cerințe. Recent, elicopterele sârbe H145M au ajutat pompierii greci și macedoneni să lupte împotriva incendiilor de pădure. Acest elicopter tactic bimotor poate fi, de asemenea, folosit pentru recunoaștere militară, evacuarea răniților sau salvarea ostaticilor.

 

Airbus va prezenta și H225M, A220 sau C295

 

G Ad:

H225M este cel mai dezvoltat membru al familiei de elicoptere militare Airbus Super Puma/Cougar. H225M și-a dovedit fiabilitatea și durabilitatea în condiții de luptă și zone de criză, precum și capacitatea de amplificator de acțiune armată  în Franța, Brazilia, Mexic, Malaezia, Indonezia, Kuweit, Singapore și Thailanda”, mai precizează sursa citată.

„Un alt element de referință este C295, cel mai versatil și eficient avion de transport tactic. Cu 279 de avioane comandate și peste 500.000 de ore de zbor, este alegerea forțelor armate din întreaga lume. O adevărată aeronavă multirol, capabilă să îndeplinească multe misiuni cu o singură platformă: transport și plasare aeriană a trupelor și mărfurilor, transport VIP, MEDEVAC și multe alte acțiuni sofisticate. A fost folosită cu succes în misiuni internaționale (MINUSMA sau Afganistan) pentru operațiuni de menținere a păcii de către mai mulți operatori (Spania, Portugalia, Ghana)”, anunță Airbus.

Vizitatorii standului vor întâlni, de asemenea, aeronave din familia A220. Acest model este singura aeronavă cu un design nou pe segmentul pieței de aeronave de 100-150 de locuri.  Extrem de profitabil și flexibil, avionul este potrivit în special pentru operațiuni din regiunea Balcanilor.

„Cu o autonomie de până la 3.450 nmi (6.390 km), A220 este un înlocuitor ideal pentru avioanele  depășite, care operează atât pe plan intern, cât și internațional și pentru a deschide noi rute către multe destinații interesante. Atributele sale de mediu de neegalat prezintă un consum de combustibil și emisii de CO2/loc cu până la 25% mai reduse comparativ cu avioanele din generația anterioară.

Serbia este un partener important pentru Airbus. Astăzi, nouă elicoptere H145M sunt în stare de operabilitate în Serbia. Fabrica aeronautică Moma Stanojlovic, situată lângă Belgrad, a fost certificată de Airbus Helicopters pentru a efectua lucrări de întreținere la Gazelle. Peste 160 de elicoptere Gazelle, produse sub licență de uzina Soko din Mostar în perioada 1971-1991,   operează în Serbia și țările vecine. Ministerul de Interne din Serbia are, de asemenea, o comandă de trei elicoptere grele H215. Air Serbia operează 12 aeronave din familia A320 - produse de bază ale companiei aeriene, un A330 și cinci avioane ATR”, conchide Airbus.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro