Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus
23 sep, 13:10
Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus. La ceremonia care a avut loc la Palatul Independenței au participat câteva sute de persoane. 

Lukașenko a depus jurământul în limba bielorusă, punând mâna pe Constituție și a semnat certificatul prezidențial, a informat agenția de știri BelTA, transmite TASS. Ulterior, președinta Comisiei Electorale, Lidiya Ermoshina, i-a înmânat certificatul prezidențial.

„Asumând funcția de președinte al Republicii Belarus, jur solemn să servesc cu fidelitate poporul Republicii Belarus, să respect și să protejez drepturile și libertățile omului și ale cetățeanului, să respect și să protejez Constituția Republicii Belarus și să îndeplineasc strict și conștiincios îndatoririle înalte care mi-au fost acordate", a spus Lukașenko, potrivit BelTA.

La ceremonie au participat înalți oficiali, membri ai parlamentului și șefi ai organelor guvernamentale, a organelor executive locale, mass-media națională, oameni de știință, personalități ale culturii și sportului.

Belarus a organizat alegerile prezidențiale pe 9 august. Conform rezultatelor oficiale ale Comisiei Electorale Centrale, președintele în exercițiu Alexandr Lukașenko a câștigat cu 80,10% din voturi. Cel mai apropiat rival al său în cursă, Svetlana Tikhanovskaya, s-a clasat pe locul al doilea, cu 10,12%.

La scurt după anunțarea rezultatelor în Belarus au izbucnit proteste care până acum s-au soldat cu peste 1.000 de persoane arestate. Pentru calmarea spiritelor a fost scoasă chiar și armata.

Citește și: Belarus, pe un butoi de pulbere într-o nouă zi cu proteste. Armata a intrat în Minsk (Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro