Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ambasada SUA la Kiev: Solicităm Rusiei să-şi retragă toate forţele din estul Ucrainei
05 noi 2019 / 18:38
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev salută finalizarea procesului de dezangajare a forţelor şi a echipamentelor militare din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului - potrivit unui comunicat publicat, marţi, de misiunea diplomatică americană, potrivit Radio Chi şin ău.

,,Solicităm Rusiei să pună în aplicare pe deplin acordurile de la Minsk şi să-şi retragă toate forţele din estul Ucrainei" - se mai arată în mesajul ambasadei.

Între timp, Comandamentul Operaţiunii Forţelor Unite din Donbas, misiune desfăşurată de militarii Kievului în estul Ucrainei, informează că grupările armate ale Rusiei continuă să lanseze atacuri împotriva militarilor ucraineni.

Potrivit unui comunicat remis marţi dimineaţă, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 20 de cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului, rebelii folosind diverse tipuri de arme, inclusiv din categoria celor interzise de acordurilor de pace de la Minsk.

Aceste atacuri au loc în contextul în care atât armata ucraineană, cât şi rebelii pro-ruşi şi-au retras recent forţele şi echipamentele militare din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro