Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
03 iul 2020 / 17:43
Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat joi, 2 iulie 2020, la conferința „US Strategic Partnerships in the Black Sea”, organizată de think tank-ul Middle East Institute din Washington, D.C. 

La evenimentul organizat în format videoconferință au mai participat ambasadori în SUA ai altor state din regiunea Mării Negre, discuția fiind moderată de Iulia Joja, senior fellow la Middle East Institute.

Ambasadorul George Cristian Maior, la Middle East Institute din Washington D.C.: “Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg flancul estic al alianței. Parteneriatul Strategic al României cu SUA este esențial pentru securitatea țării noastre și regională.”

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre. Ambasadorul George Cristian Maior a subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA pentru securitate și apărare, dezvoltare economică și relații interumane, punctând nivelul excelent de dezvoltare al acestuia, precizează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, pe pagina oficială de Facebook.

Ambasadorul George Cristian Maior s-a referit la mediul de securitate din regiunea Mării Negre și de pe întreg flancul estic al NATO și a punctat eforturile țării noastre de asigurare a stabilității regionale. A amintit că România are un program de modernizare şi extindere a capabilităţilor naţionale terestre, aeriene și maritime, desfășurând investiții majore în infrastructura Bazelor Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

G Ad:

Totodată, a punctat eforturile concrete de consolidare a prezenței avansate adaptate a NATO, prin aprobarea și dezvoltarea Comandamentului Multinațional de Corp de Armată Sud-Est.

Ambasadorul român a mai arătat faptul că ameninţările tradiţionale de securitate la nivel regional sunt amplificate, iar Alianța Nord-Atlantică a adoptat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe desfășurată la Washington în aprilie 2019 un pachet de măsuri pentru întărirea posturii NATO de descurajare și apărare, a căror implementare este esențială în continuare.

Totodată, ambasadorul Maior a subliniat necesitatea unui angajament robust cu partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării a încheiat primul contract pentru achiziționarea sistemelor antiaeriene S-500 Prometheus
Ziua Imnului Național. Ceremonii organizate în garnizoanele din țară
„Lupul luptător” a ajuns în SUA. China și-a trimis în State un ambasador cunoscut pentru tonul agresiv împotriva Occidentului
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
A murit Oleg Balkanov, ultimul participant care mai era în viață al „Puciului Vodka” - lovitura de stat eșuată din 1991 împotriva lui Gorbaciov
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro