Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
03 iul, 17:43
Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat joi, 2 iulie 2020, la conferința „US Strategic Partnerships in the Black Sea”, organizată de think tank-ul Middle East Institute din Washington, D.C. 

La evenimentul organizat în format videoconferință au mai participat ambasadori în SUA ai altor state din regiunea Mării Negre, discuția fiind moderată de Iulia Joja, senior fellow la Middle East Institute.

Ambasadorul George Cristian Maior, la Middle East Institute din Washington D.C.: “Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg flancul estic al alianței. Parteneriatul Strategic al României cu SUA este esențial pentru securitatea țării noastre și regională.”

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre. Ambasadorul George Cristian Maior a subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA pentru securitate și apărare, dezvoltare economică și relații interumane, punctând nivelul excelent de dezvoltare al acestuia, precizează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, pe pagina oficială de Facebook.

Ambasadorul George Cristian Maior s-a referit la mediul de securitate din regiunea Mării Negre și de pe întreg flancul estic al NATO și a punctat eforturile țării noastre de asigurare a stabilității regionale. A amintit că România are un program de modernizare şi extindere a capabilităţilor naţionale terestre, aeriene și maritime, desfășurând investiții majore în infrastructura Bazelor Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Totodată, a punctat eforturile concrete de consolidare a prezenței avansate adaptate a NATO, prin aprobarea și dezvoltarea Comandamentului Multinațional de Corp de Armată Sud-Est.

Ambasadorul român a mai arătat faptul că ameninţările tradiţionale de securitate la nivel regional sunt amplificate, iar Alianța Nord-Atlantică a adoptat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe desfășurată la Washington în aprilie 2019 un pachet de măsuri pentru întărirea posturii NATO de descurajare și apărare, a căror implementare este esențială în continuare.

Totodată, ambasadorul Maior a subliniat necesitatea unui angajament robust cu partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Elicopter IAR-330 Puma al Armatei române, răsturnat în Mali de o furtună violentă
NATO și-a exprimat 'preocupări serioase' cu privire la modul în care au fost desfășurate alegerile în Belarus
Turcia a donat echipament militar forțelor din Kosovo
KGB-ul din Belarus susține că a dejucat un asasinat asupra opozantei Tihanovskaia iar Lukaşenko acuză trei state de orchestrarea protestelor
China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
România cere cu tărie Belarusului încetarea violențelor. Ministrul Aurescu, „foarte îngrijorat” de situația din Belarus
Guvernul Libanului a demisionat în masă în contextul protestelor și presiunilor internaționale
Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro