Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
03 iul, 17:43
Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat joi, 2 iulie 2020, la conferința „US Strategic Partnerships in the Black Sea”, organizată de think tank-ul Middle East Institute din Washington, D.C. 

La evenimentul organizat în format videoconferință au mai participat ambasadori în SUA ai altor state din regiunea Mării Negre, discuția fiind moderată de Iulia Joja, senior fellow la Middle East Institute.

Ambasadorul George Cristian Maior, la Middle East Institute din Washington D.C.: “Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg flancul estic al alianței. Parteneriatul Strategic al României cu SUA este esențial pentru securitatea țării noastre și regională.”

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre. Ambasadorul George Cristian Maior a subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA pentru securitate și apărare, dezvoltare economică și relații interumane, punctând nivelul excelent de dezvoltare al acestuia, precizează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, pe pagina oficială de Facebook.

Ambasadorul George Cristian Maior s-a referit la mediul de securitate din regiunea Mării Negre și de pe întreg flancul estic al NATO și a punctat eforturile țării noastre de asigurare a stabilității regionale. A amintit că România are un program de modernizare şi extindere a capabilităţilor naţionale terestre, aeriene și maritime, desfășurând investiții majore în infrastructura Bazelor Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Totodată, a punctat eforturile concrete de consolidare a prezenței avansate adaptate a NATO, prin aprobarea și dezvoltarea Comandamentului Multinațional de Corp de Armată Sud-Est.

Ambasadorul român a mai arătat faptul că ameninţările tradiţionale de securitate la nivel regional sunt amplificate, iar Alianța Nord-Atlantică a adoptat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe desfășurată la Washington în aprilie 2019 un pachet de măsuri pentru întărirea posturii NATO de descurajare și apărare, a căror implementare este esențială în continuare.

Totodată, ambasadorul Maior a subliniat necesitatea unui angajament robust cu partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro