Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ambasadorul grec, convocat de Turcia după ce un ziar elen l-a jignit în limba turcă pe Erdogan
19 sep, 11:41
Tensiunea dintre Turcia și Grecia este la apogeu din cauza exploatărilor de zăcăminte de gaz în apele revendicate de ambele state. Pe lângă încordarea militară, cele două state își dispută și un conflict diplomatic.
Erdogan

Un nou episod s-a derulat joi, odată cu convocarea ambasadorului Greciei în Turcia de către Ministerul de Externe de la Ankara, după publicarea de ziarul grec Demokratia a unui titlu pe prima pagină care îl invita, în limba turcă, pe Erdogan, "să se ducă dracului".

"Un jurnal grec a apărut astăzi cu un titlu abject la adresa preşedintelui Erdogan. L-am convocat pe ambasadorul grec", a declarat presei şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu.

CITEȘTE ȘI: Presa turcă: Grecia s-a îmbătat cu vin franțuzesc. Puterea lor militară e sub Turcia iar populația e mai mică decât cea a Istanbulului

 

Erdogan condiționează întrevederea cu premierul GrecieiTotuși, anterior în cursul zilei, Erdogan a afirmat că nu-şi face "nicio grijă vizavi de o întâlnire cu premierul grec Mitsotakis".

"Dar important este să ştim despre ce vom discuta şi în ce cadru", a adăugat el, condiţionând desfăşurarea unei astfel de întâlniri de semne de "bune intenţii" din partea Atenei, citat de Agerpres și AFP.

Preşedintele turc a mai afirmat că revenirea în port duminică a Oruc Reis, nava de cercetare trimisă de Ankara în Mediterana de Est, provocând tensiuni cu Grecia, este menită "să dea o oportunitate diplomaţiei".

Într-o aparentă aluzie la o recentă vizită a preşedintelui grec pe insula Kastellorizo, în apropierea coastelor turce, Erdogan a făcut apel la Atena să evite "astfel de demonstraţii de forţă". "În caz contrar, noi suntem capabili să organizăm şi mai mari", a adăugat el.Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro