Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul Rubin (SUA): Bulgaria va deține cele mai avansate modele F-16 la un cost rezonabil
10 mai 2019 / 15:50
Bulgaria va primi cele mai avansate modele de F-16, la un cost rezonabil, a informat Eric Rubin, ambasadorul Statelor Unite la Sofia.

Ambasadorul Rubin a vorbit despre programul F-16, dar și despre ciriticile de la Sofia potrivit cărora costul achiziției ar fi foarte mare. Rubin a apărat programul și a oferit garanții Bulgariei.

„Bulgaria va primi cel mai avansat model al avionului de luptă F-16, la cel mai bun preț posibil”, a declarat Eric Rubin, ambasadorul SUA la Sofia, potrivit Bulgarian Military.

În ceea ce privește prețul, oficialul american îl consideră „rezonabil”, precizând că înțelege și pozițiile care afirmă că prețul ar fi unul ridicat.

 

Rubin: Bulgaria va deține cele mai avansate avioane de luptă F-16

 

„Vom susține nevoile Bulgariei. Vă asigur că atunci când afacerea va fi finalizată, veți deține cele mai avansate avioane de luptă. Acest lucru va îmbunătăți atât securitatea Bulgariei, cât și a NATO”, a precizat Rubin. 

„Aruncați o privire asupra întregului pachet și veți înțelege că angajamentul SUA este de a sprijini armata și aviația bulgară ", a concluzionat ambasadorul.

Amintim că o delegație bulgară a plecat pe 7 mai 2019 la Washington cu scopul de a negocia achiziționarea unui nou tip de avion de luptă pentru armata bulgară.

Contractul Bulgariei pentru achiziţionarea celor 8 avioane F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat compania suedeză Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

 
 

Ştiri Recomandate

F-16, România. Sursă: MApN
BREAKING NEWS
Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional