Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul Rubin (SUA): Bulgaria va deține cele mai avansate modele F-16 la un cost rezonabil
10 mai, 15:50
Bulgaria va primi cele mai avansate modele de F-16, la un cost rezonabil, a informat Eric Rubin, ambasadorul Statelor Unite la Sofia.

Ambasadorul Rubin a vorbit despre programul F-16, dar și despre ciriticile de la Sofia potrivit cărora costul achiziției ar fi foarte mare. Rubin a apărat programul și a oferit garanții Bulgariei.

„Bulgaria va primi cel mai avansat model al avionului de luptă F-16, la cel mai bun preț posibil”, a declarat Eric Rubin, ambasadorul SUA la Sofia, potrivit Bulgarian Military.

În ceea ce privește prețul, oficialul american îl consideră „rezonabil”, precizând că înțelege și pozițiile care afirmă că prețul ar fi unul ridicat.

 

Rubin: Bulgaria va deține cele mai avansate avioane de luptă F-16

 

„Vom susține nevoile Bulgariei. Vă asigur că atunci când afacerea va fi finalizată, veți deține cele mai avansate avioane de luptă. Acest lucru va îmbunătăți atât securitatea Bulgariei, cât și a NATO”, a precizat Rubin. 

„Aruncați o privire asupra întregului pachet și veți înțelege că angajamentul SUA este de a sprijini armata și aviația bulgară ", a concluzionat ambasadorul.

Amintim că o delegație bulgară a plecat pe 7 mai 2019 la Washington cu scopul de a negocia achiziționarea unui nou tip de avion de luptă pentru armata bulgară.

Contractul Bulgariei pentru achiziţionarea celor 8 avioane F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat compania suedeză Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

 
 

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere