Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amenințarea vine din spațiu. Rusia spune că e pregătită de „războaiele viitorului”, amintind de pierderile colosale din conflictele precedente
30 aug, 11:43
Spațiul, sau „ultima frontieră” va schimba nu doar modul în care sunt percepute amenințările, dar și modul în care vor fi purtate „războaiele viitorului”. În tot acest context, Federația Rusă transmite că e pregătită inclusiv pentru un asemenea scenariu.
Sursă foto: United States Space Force

Dimitri Rogozin, directorul general al Roscosmos, într-un interviu acordat publicației Gazeta.ru și citat de agenția de presă Tass, a precizat că Federația Rusă este pregătită să respingă un atac venit din Cosmos.

Oficialul rus a amintit de războaiele pe care le-a purtat Rusia și pierderile colosale care, în opinia sa, au învățat Moscova să se poată apăra inclusiv în cazul unui atac venit din spațiu.

„Rusia a cunoscut atâtea războaie cu pierderi colosale încât suntem cu siguranță pregătiți să respingem orice atac, inclusiv un atac venit din spațiul cosmic”, a precizat Rogozin.

Directorul Roscosmos a sugerat, potrivit sursei citate, că viitoarele conflicte ar putea începe în spațiu. 

G Ad:

„Dacă e să discutăm despre războaiele viitorului și despre previziunile experților, dacă Doamne ferește va începe vreodată un mare război, atunci acesta va începe în spațiu”, a conchis Rogozin, potrivit sursei citate.

Rogozin a criticat și programul spațial american și a acuzat Washingtonul că dezvoltă arme împotriva sateliților.

 

SUA au pus bazele Forței Spațiale

 

Amintim că la finalul anului 2019, în baza unui decret semnat de fostul președinte Donald Trump și ratificat de Congresul american, Statele Unite ale Americii au creat o nouă structură de forță - Forțele Spațiale.

Forțele Spațiale ale Statelor Unite ale Americii au ca obiectiv asigurarea dominației SUA și în spațiu.

Structura de forță va fi alcătuită iniţial din 16.000 de militari şi civili care se ocupă deja de operaţiuni legate de spaţiu în cadrul US Air Force, potrivit unui anunț de la vremea respectivă făcut de Pentagon.

În „cursa” spațială SUA rivalizează cu Federația Rusă și China, state care au investit masiv în capacități tehnologice.

Ambele state testează bruiajul comunicaţiilor şi al sateliţilor GPS. Pentaognul a amintit că în 2007 China a testat lovirea unui satelit cu o rachetă sol-aer.

Forțele Spațiale ale SUA dezvoltă apărarea hipersonică. A fost lansat primul satelit dedicat detectării rachetelor hipersonice

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro