Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apărarea antiaeriană siriană a interceptat mai multe rachete trase de pe Înălţimile Gola
14 feb, 13:49
Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP.

,,Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului'', a transmis Sana, conform căreia 'rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului'.

Potrivit sursei, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de Sana. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat.

OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară.

La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial