Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Arabia Saudită a forțat nave ale Iranului să se retragă din apele sale teritoriale după focuri de avertisment
28 iun, 10:10
Arabia Saudită a "forţat" trei nave iraniene "să se retragă" din apele sale teritoriale, după tiruri de avertisment, au anunţat sâmbătă mass-media oficiale, notează Agerpres, citând AFP.
Photo source: ajelen.com

"Joi, la orele 18.30, paza de coastă a reperat trei vase iraniene care intraseră în apele teritoriale saudite", a indicat agenţia de presă oficială SPA.

Navele "au refuzat să se conformeze" în pofida avertismentelor, după care "au fost trase focuri de avertisment, ceea ce le-a forţat să se retragă", a adăugat SPA, fără să precizeze tipul de vase implicate în incident.

Ţară majoritar sunnită, Arabia Saudită şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Iranul şiit, după atacul, în 2016, asupra ambasadei sale la Teheran, care a urmat execuţiei de către Riad a liderului şiit Nimr al-Nimr pentru "terorism".

Tensiunile sunt puternice între cele două puteri, ale căror politici se situează la antipozi în privinţa mai multor mari dosare regionale, ca războiul din Siria şi din Yemen.

Escaladarea a urcat o treaptă în 2019 când Riadul şi Washingtonul au acuzat Teheranul că se află la originea loviturilor aeriene contra unor instalaţii de producţie importante ale gigantului petrolier Saudi Aramco.

Aceste atacuri au fost revendicate de rebelii houthi yemeniţi, sprijiniţi de Iran, în timp ce Riadul, în fruntea unei coaliţii militare, susţine forţele guvernamentale care li se opun.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro