Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Arabia Saudită caută sprijin împotriva Iranului
24 oct 2019 / 08:45
Arabia Saudită a găzduit, pe 21 octombrie, o întrunire între șefii forțelor armate din cele cinci state ale Consiliului de Cooperare din Golful (CCG) și din mai multe țări prietene pentru a discuta despre cum să apere regiunea de agresiunile iraniene, a anunțat Ministerul Apărării Saudit, transmite Jane.

"Întâlnirea de astăzi este de a găsi cele mai potrivite modalități de a oferi capacități militare comune care, cu voia lui Dumnezeu, să protejeze facilitățile vitale și sensibile, întrucât regiunea continuă să sufere în continuare de la sosirea regimului revoluționar iranian", a declarat ministrul Apărării din Arabia Saudită generalul Fayyad bin Hamed al-Ruwaili.

Ministerul Apărării din Arabia Saudită a declarat că la conferință au participat: Egiptul, Franța, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Olanda, Pakistan, Coreea de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite. 

Generalul Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), generalul Kenneth McKenzie, a fost prezent, la fel ca și general locotenent Seong-yong Lee, șeful planificării strategice pentru armata sud-coreeană și generalul locotenent Luciano Portolano, comandantul Statului Major al Forțelor Armate italiene.

Ofițerilor li s-a arătat rămășițele rachetelor și ale vehiculelor aeriene fără pilot utilizate împotriva instalațiilor petroliere din Abqaiq și Khurais din Arabia Saudită.

Vezi și: Washingtonul, apel la unitatea aliaţilor arabi în faţa Iranului

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Recep Tayyip Erdogan: Anexarea teritoriilor palestiniene, un act ilegal
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională