Armata estonă: Rusia și-a transformat industria pentru a continua războiul; are „capacitatea de a produce mai mult”
Rusia are un avantaj în unele aspecte ce țin de soft power, inclusiv prin obținerea consimțământului pentru ca atleții săi să participe la Jocurile Olimpice - a declarat locotenent-colonelul Toomas Vali, șef adjunct al departamentului operațional al comandamentului Forțelor de Apărare Estoniene.
Smerch produs la cea mai veche fabrică din Urali, Motovilikha / Motovilikhinskiye Zavody
Rusia a reușit să obțină câștiguri mici, dar semnificative în diplomație și economie, cel mai bun exemplu fiind decizia Comitetului Olimpic Internațional (CIO) de a permite sportivilor ruși să participe la Jocurile Olimpice, a subliniat ofițerul militar eston, citat de ERR.
Vineri, CIO a anunțat că rușii și belarușii care se califică la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris vor putea concura ca sportivi neutri, fără steaguri, embleme și imnuri.
Când se va termina războiul din Ucraina?
Comentând situația de pe front, locotenent-colonelul Toomas Vali a menționat că Ucraina își „pune speranțe în promisiunea de sprijin militar a SUA, astfel încât războiul să se poată termina în condiții favorabile pentru partea ucraineană, la sfârșitul anului 2024”.
Oficialul militar eston a subliniat că „Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul” și „capacitatea de a produce mai mult din ceea ce are nevoie”.
”Spre deosebire de Occident, fabricile (de armament n.r.) lor lucrează non-stop. Cu alte cuvinte, ei au mobilizat nu doar resursele umane, ci și-au poziționat și industria militară pentru război”. Iar acest lucru nu a fost încă realizat de coaliția care sprijină Ucraina a avertizat lt. col. Vali într-un interviu acordat ERR.
El a subliniat, de asemenea, evoluția situației din Rusia - candidatura lui Vladimir Putin la președinte, întărirea armatei cu 170.000. soldați și o creștere a bugetului apărării, ceea ce este o veste proastă pentru Ucraina.
Colonelul estonian a subliniat că au avut loc unele schimbări în prima linie în ultima săptămână și că operațiunile s-au intensificat în jurul Avdiivka. După cum a subliniat ofițerul militar, această zonă este importantă, deoarece este în esență o suburbie a orașului Donețk și un centru logistic.
Şeful adjunct al unuia dintre departamentele EDF a amintit că soldaţii ucraineni se plâng de lipsa muniţiei. ”Cu cât Occidentul se mobilizează mai devreme pentru a crește producția de obuze de artilerie de 155 mm, rachete HIMARS și tot ce are nevoie Ucraina, cu atât mai bine”, a remarcat comandantul estonian.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News