Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata Israelului a efectuat incursiuni în forță în Cisiordania după ce doi palestinieni au atacat militarii israelieni
09 ian, 22:00
Armata Israelului a lansat o operațiune în Cisiordania după ce doi palestiniei au lovit cu un vehicul militari ai Forțelor Armate ale Israelului (IDF).

Times of Israel precizează că Armata israeliană a efectuat o incursiune în Cisiordania pentru a căuta mai mulți suspecți după ce aceștia au intrat cu un vehicul în mai mulți militari ai Israelului, la un punct de control militar.

Incidentul a avut loc la un punct de control din zona Yabad, în nordul Cisiordaniei. Din fericire nu au existat victime. Un militar al Israelului a fost ușor rănit după acest incident. Forțele de ordine ale Israelului îi caută pe cei doi palestinieni. 

Se pare că unul dintre palestinieni a încercat și să tragă cu o mitralieră în soldații israelieni, dar a scăpat arma. Palestinienii au încercat să lovească cu vehiculul militarii israelieni după ce au trecut de inspecția unui punct de control. Nu se specifică cum au reușit aceștia să scape.

Israelul a ocupat Fâșia Gaza, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Cisiordania în urma Războiului de Șase Zile din 1967, când în decurs de doar șase zile forțele israeliene au spulberat alianța arabă formată din Egipt, Iordania și Siria.

În Cisiordania, aflată la aproxiamtiv 15 kilometri de Ierusalim, își exercită autoritatea de facto un guvern semiindependent al Autorității Naționale Palestiniene. În schimb, Gaza, aflată la aproximativ 80 de kilometri de Iersualim, e cel mai fierbinte punct al conflictului și e controlată de gruparea politică Hamas și aripa ei militară.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro