Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata Japoniei a primit noile aeronave V-22 Osprey
17 iul, 09:20
Armata japoneză a prezentat pe contul oficial de Twitter imagini din cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu pușcașii americani în care folosesc noile aeronave achiziționate V-22 Osprey.

În postare se precizează că "Armata Japoniei învață manevrarea avioanelor V-22 la USMC New River Airfield. A fost pentru prima dată când s-a efectuat zborul de formare cu USMC, USAF, US Navy & JGSDF întărindu-se astfel interoperabilitatea dintre Japonia și SUA. "

Guvernul japonez intenționează să introducă o variantă a avionului Osprey V-22 pentru operațiuni speciale necesare pentru a efectua misiuni periculoase și ascunse în străinătate, cum ar fi salvarea cetățenilor japonezi, potrivit surselor.

(w670)

Armata Japoniei va primi varianta V-22B Block C care are aceeași funcție cu varianta MV-22 aflată în dotarea Marinei SUA. Aceste aeronave dispun de un nou model de radar, alături de echipamente suplimentare de gestionare a misiunii și de echipamente electronice de luptă.

(w670)

Japonia a comandat primele cinci aeronave Ospreys pentru forța de autoapărare, în iulie 2015, pentru suma de 332 milioane de dolari.

Un număr neprecizat de aeronave V-22 vor staționa la bordul noului transportator de elicoptere Izumo, de 19.500 de tone al Japoniei. Ministerul japonez al Apărării și-a anunțat, de asemenea, intenția de a implementa unele V-22 în Marea Chinei de Est.

Achiziționarea aeronavelor cu rotor pe tambur V-22 face parte dintr-un impuls mai mare al Armatei Japoniei pentru a-și îmbunătăți capabilitățile de luptă amfibie și navală.

Vezi și: China a testat şase rachete balistice anti-navă în Marea Chinei de Sud

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video