Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata Națională a început executarea misiunilor în Kosovo
17 iul, 15:00
Militarii Armatei Naţionale (Republica Moldova), aflaţi în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, au început executarea misiunilor în aria de responsabilitate din Kosovo.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Radu Popa, timp de peste o lună de la aflarea în Kosovo, pacificatorii au participat la patrulări în zona de operaţii, acţiuni de evacuare a răniţilor cu elicopterul şi antrenamente la controlul mulţimii (fire phobia), aceştia fiind instruiţi de colegii din armata Italiei, informează portalul deschide.md.

Locotenent-colonelul Radu Popa a specificat că în acelaşi timp, grupul de genişti din cadrul contingentului învaţă de la militarii austrieci tehnici de cercetare a terenului pentru depistarea muniţiilor rămase în sol din timpul războiului.

Cel de-al unsprezecelea contingent al Armatei Naţionale a plecat în Kosovo la începutul lui iunie curent şi se va afla acolo timp de şase luni. Acesta este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari.

Contingentul face parte din gruparea de forţe multinaţională Vest (MNBG-W) şi este dislocat în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia din localitatea Pech.

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii